"Undskyld, har du noget ild...!?" Det spørgsmål skulle en 26-årige mand aldrig have stillet natten til søndag...(Modelfoto/Colourbox).

Køge:

Vold mod ryger der spurgte om en lighter til sin cigaret

Uddrag af weekendens Døgnrapport fra Midt- og Vestsjællands Politi:
Anholdelse – Køge
Kl. 1304 blev en 37-årig mand fra Køge anholdt af borgere Bag Haverne. Den 37-årige kom til stedet på cykel og gik ind i flere biler på stedet, hvilket blev set af vidner, der tilbageholdt den 37-årige til politiet kom til stedet. Den 37-årige blev sigtet for brugstyveriforsøg af to biler, samt overtrædelse af våbenloven, da han var i besiddelse af et stikvåben.
Den 37-årige blev løsladt igen efter afhøring. Sagen afgøres senere i retten.
Problemer ved jernbaneoverskæring – Store-Heddinge, Stevns
Kl. 1652 blev anmeldt om problemer ved jernbaneoverskæringen på Rødvigvej, hvor en bom var påkørt af en rød lastbil. Bommen var knækket. Politiet undersøger nu nærmere om lastbilen, der var skyld i den knækkede bom.
Færdselsuheld – Solrød
Kl. 1750 blev anmeldt om et færdselsuheld, der sket kl. 1747 på Cementvej. En 26-årig kvinde fra Vallensbæk kørte frem for ubetinget vigepligt fra Køge Bugt Motorvejen mod nord og kørte ud foran en bil på Cementvej, der blev ført af en 50-årig kvinde fra Solrød Strand. Begge biler blev fjernet fra stedet. Der skete ingen personskade.
Uro – Køge
Kl. 1800 standsede musikken på Torvet i Køge, hvor Outlandish spillede. To drenge på 12-14 år opførte sig tåbeligt ved at skubbe til foranstående piger, så orkesteret valgte at standse deres optræden.
Lokalpolitiet var hurtigt fremme på stedet og fik fat i de umusikalske drenge og sørgede for, at der blev ro, hvorefter resten af tilhørere kunne nyde musikken igen.
Uro – Hundige, Greve
Kl. 1830 blev 54 unge, hovedsaligt fra Hundige/Greve området, frihedsberøvet i forbindelse med uro ved Hundige Strandvej ved nazisternes opholdssted.
De unge kastede sten mod politiet, der holdt de unge adskilt fra nazisterne, og for at undgå yderligere uro i området, blev de alle bragt til politistationen i Roskilde, hvor de blev registreret og løsladt i løbet af aftenen.
De unge var i alderen fra 12 år og opefter, og politiet sørgede for, at de yngste ikke blev sat i venterum men i stedet anbragt i ekspeditionen under bevogtning af en politimand. De meget unge blev afhentet af forældre kort efter, at de var kommet ind til politistationen.
Greve kommunes gademedarbejdere var til stede i forbindelse med aktionen i Hundige og hjalp politiet med at formidle kontakter m.v.
De mange anholdte blev i løbet af aftenen løsladt igen. Ingen blev sigtet for overtrædelse af straffeloven eller andet. Der var udelukkende tale om forebyggende anholdelser for at undgå yderligere uro.
Udover anholdelserne foretog politiet flere visitationer bl.a. af personer med tilknytning til det nazistiske miljø, og herunder blev en 22-årig mand fra Sønderborg sigtet for overtrædelse af våbenloven.
Han blev fundet i besiddelse af en lang stavlygte, og da politiet traf ham gik han også med et skjold, hvorpå sad et billede af Rudolf Hess.
Han havde effekterne med, hvis han skulle blive angrebet af autonome, forklarede han. Den 22-årige nægtede i øvrigt overtrædelse af våbenloven. Sagen afgøres senere i retten.
Udover de anholdte kom en større gruppe fra det autonome miljø i København til Hundige. De blev fulgt tæt af politiet, der var tilstede i stort antal. Det lykkedes at holde de autonome væk fra de anholdte, som der var oplysninger om, at de ville befri. I den forbindelse brugte politiet gas for at sprede forsamlingen.
Det lykkedes at holde parterne adskilt og omkring kl. 1900 kørte de autonome retur til København sammen med personale fra Københavns Politi, der var kaldt til Hundige til assistance.
Politiet patruljerede i Hundige resten af aftenen, hvor man kunne konstatere, at der var ro i området.
Mistænkeligt forhold – Greve
Kl. 2159 blev anmeldt om en bil, der luskede rundt ved et mørkelagt hus på Blåhusvej. En blå polsk indregistreret bil set ved stedet. Politiet kørte frem, og der var heldigvis ikke noget, der tydede på indbrud. Bilen ikke fundet af politiet.
Uro – Køge
Kl. 2347 sigtede lokalpolitiet i Køge en 17-årig dreng fra København og en 15-årig dreng fra Greve, der var i slagsmål på Nørregade. Begge fik en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.
Brand i container – Jersie, Solrød
Kl. 0021 blev anmeldt om ild i en aviscontainer på Jersie Station på Birkevænget. Ild i få blade. Branden hurtigt slukket.
Indbrud i villa – Køge
Kl. 0105 fik politiet anmeldelse om indbrud på Zoffmannsvej. Politiet sendte hundepatruljer til stedet, og kl. 0115 blev en 27-årig mand og en 23-årig mand, der begge er fra Rumænien, anholdt efter at de blev fundet i nærheden, hvor de forgæves forsøgte at gemme sig for politiets hunde.
En tredje gerningsmand stak af fra stedet.
De to anholdte bliver søndag fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Begge er tidligere udvist af Danmark for lignende kriminalitet.
Uro – Køge
Kl. 0210 blev det oplyst, at der var slagsmål på Toldbodvej i et diskotek. Det viste sig, at anmeldelsen var noget overdrevet. Der var ikke slagsmål på stedet, da politiet kom frem til stedet.
Spirituskørsel – Greve
Kl. 0325 blev en 18-årig mand fra Jyderup anholdt og sigtet for spirituskørsel. Den 18-årige kørte ved Greve Midtby Center, da han blev standset af politiet. Efter udtagelse af blodprøve og afhøring blev han igen løsladt.
Vold – Køge
Kl. 0415 blev en 18-årig mand fra Køge anholdt og sigtet for vold mod en 26-årig mand fra Køge. Volden skete på Toldbodvej, hvor den forurettede fik et knytnæveslag i ansigtet efter han spurgte sigtede, om han måtte låne en lighter.
Den 18-årige er i fredags idømt en betinget dom for vold, og han fremstilles søndag i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsel.
red

Publiceret 06 September 2010 09:30