Hvidovres sociale snydere findes uden dyneløfteri

Sociale bedragere findes uden anonyme tip

Af
key

Hvidovre Kommune har tjent 1 mio. kr. på få måneder ved at samkøre en række offentlige digitale systemer, der let kan finde "forhold", der virker mistænkelige.
Det skriver Ekstra Bladet.
Hvidovre Kommune er en af fem kommuner, der har afprøvet systemet, og det har givet en kontant bonus på op mod 1 mio. kr.
-Der er for meget snyd med sociale ydelser i Danmark. I fremtiden er vi fri for at vente på anonyme tip fra borgerne. Det giver jo associationer til et stikkersamfund. Nu kan vi selv finde de potentielle bedragere, siger borgmester Milton Graff Pedersen til Ekstra Bladet.
Når de digitale systemer samkøres er resultatet, at besynderlige forhold kommer ud på en liste, der måske er værd at granske nøjere.
- Når der bor tre mænd i én lejlighed, og de to af dem har børn med kvinder, der får tilskud som enlige forsørgere, så ringer alarmklokken. Og bare en enkelt sag af den type med et barn giver et tilbagebetalingskrav i størrelsesordenen 150.000-200.000 kroner, siger Milton Graff Pedersen til Danske Kommuner.
Dermed kan Hvidovre Kommune handle mere proaktivt i forhold til socialt bedrageri – og er ikke afhængig af anonyme tip fra borgere.
Foreløbig har Hvidovre Kommune fået standset uretmæssige udbetalinger for én million kroner, og det beløb kan krydres med et tilbagebetalingskrav for en halv million kroner.Målet for 2010 er finde intet mindre end 3,7 mio. kr., som er havnet i lommerne hos sociale bedragere.

Publiceret 09 September 2010 09:00