(Arkivfoto).

(Arkivfoto).

Dansk Industri:

Køge Kommune bedst på Sjælland!

Borgmester Marie Stærke glædes over DI's analyse, men hæfter sig ved, at der er forskel på de faktiske erhvervsvilkår og de lokale virksomheders vurdering af dem.
En ny analyse fra Dansk Industri, placerer nemlig Køge som bedste kommune på Sjælland, når det gælder vilkårene for at drive virksomhed - og det kolliderer ifølge borgmesteren med de lokale virksomheders egen vurdering af Køge Kommune som erhvervs-kommune.
Analysen afslører nemlig, at Køge Kommune er bedre end sit rygte blandt det lokale erhvervsliv.
Virksomheder kan med god grund slå sig ned i Køge og omegn, Køge Kommune tilbyder nemlig Sjællands bedste og Danmark tredjebedste erhvervsvilkår, hvis man kigger på objektive forhold som fx omfang af erhvervsbyggeri, størrelse af dækningsafgift og kommunens brug af private leverandører, viser undersøgelsen fra Dansk Industri.

Analyse vækker lokal begejstring

Undersøgelsen vækker glæde hos Køge Erhvervsudviklingsråd, som netop holdt møde tirsdag aften for at drøfte erhvervsvinklerne i det omfattende Køge Kyst-projekt, som vil præge by- og erhvervsudviklingen i Køge mange år frem.
"At Køge tilbyder de bedste vilkår for at drive virksomhed blandt de sjællandske kommuner, er naturligvis noget, vi er både glade og stolte over! Det passer fint til det billede, vi har af et Køge, der står på dørtrinnet til en stor og lang vækstperiode drevet af en god geografisk placering og store investeringer i infrastruktur og byudvikling", siger formand Køge Erhvervsudviklingsråd, Ulf Stephenson fra Køge-virksomheden Holship.
Også borgmester Marie Stærke glæder sig også over Køges flotte placering, men hæfter sig ved, at der er forskel på de faktiske erhvervsvilkår og de lokale virksomheders vurdering af dem. Analysen giver nemlig også et indblik i virksomhedernes syn på erhvervsklimaet i kommunerne, og her er vurderingen blandt Køges virksomheder, at Køge kommunes erhvervsklima blot ligger på en 35. plads blandt landets kommuner.
"Vores virksomheder vurderer åbenbart Køge Kommunes indsats ringere, end den er. Et område, hvor virksomhederne virkelig giver os hug, er i deres vurdering af Køges velfærdsservice. Der lander vi på en 81. plads blandt de 96 kommuner. Det står i skarp kontrast til, at undersøgelsen samtidigt slår fast, at vi er blandt de 17 bedste kommuner i Danmark til at levere servicekvalitet pr. skattekrone. Et andet felt er den kommunale byggesagsbehandling, hvor vores egne virksomheder vurderer os til en plads som nr. 64, mens Erhvervs- og Byggestyrelsens officielle opgørelse viser, at vi ligger helt oppe på en 18. plads, når det gælder sagsbehandlingstiden på byggesager", siger borgmester Marie Stærk (A), og fortsætter:
"Det fortæller mig, at vi blandt andet har en vigtig kommunikationsopgave foran os. Det handler om at give god service, når virksomhederne er i kontakt med kommunen, men det handler også om at blive bedre til at fortælle de gode historier om Køge Kommunes service til virksomhederne. Før sommeren ansatte vi en ny erhvervsservicechef og nedsatte et internt erhvervsforum, som netop er i gang med at arbejde med disse ting".
red

Publiceret 09 September 2010 17:15