Ellemarken i Køge er af Køge Kommune valgt til Projekt Sund Zone. Ansøgning om midler til også at inddrage Søparken i projektet, blev afslået af Sundhedsstyrelsen. (Foto. Jørgen Chr. Jørgensen).

Ellemarken i Køge er af Køge Kommune valgt til Projekt Sund Zone. Ansøgning om midler til også at inddrage Søparken i projektet, blev afslået af Sundhedsstyrelsen. (Foto. Jørgen Chr. Jørgensen).

Ellemarken valgt som Sund Zone

I august bevilgede Sundhedsstyrelsen 7,5 mio. kr. til Sund Zone - et nyt spændende projekt i Køge med fokus på forbedret sundhed, livskvalitet og udvikling af boligområdet.
Køge Kommune havde søgt om pengene til et projekt, der skulle gennemføres i både Søparken og Ellemarken, men Sundhedsstyrelsen meddelte, at Køge Kommune kun kunne få et nærmiljø med – som i de øvrige deltagende kommuner, skriver Køge Kommune i en pressemeddelelse.
Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget samt Social- og Sundhedsudvalget blev derfor sat på den nærmest umulige opgave at skulle vælge mellem de to områder, der begge har betydelige udfordringer, men samtidig også mange ressourcer og afdelingsbestyrelser, der er dybt engagerede i at skabe positiv forandring.
Det er dybt beklageligt at denne situation er opstået. Alle parter ønskede at få begge områder med som led i et bredere samarbejde mellem kommune og boligorganisationerne om at skabe en positiv udvikling i boligområderne.
Beslutningen er, at projektet skal gennemføres i Ellemarken. Det afgørende lod i vægtskålen blev, at der er næsten tre gange så mange beboere i Ellemarken som i Søparken, heraf mange i de aldersgrupper, der virkelig kan profitere af en forebyggende indsats især i forhold til livsstilssygdomme.
- Vurderingen er, at her kan Køge Kommune få mest værdi for pengene i form af den positive effekt, som forventes at komme ud af projektet for både kommune og borgerne, udtaler Randi Hansen, formand for Social- og Sundhedsudvalget.
Sund Zone iværksættes allerede den 1. november 2010, hvor der forventes ansat en projektkoordinator og en projektmedarbejder. Køge Kommune håber, at rigtigt mange forskellige parter, fx institutioner og foreninger vil deltage i projektet. Samtidig satses der på at involvere de øvrige boligområder, så de også kan få glæde af erfaringerne, skriver Køge Kommune i en pressemeddelelse.
red

Publiceret 12 September 2010 11:45