Erik Swiatek - formand for Kulturudvalget i Køge kommune. (Arkivfoto).

Erik Swiatek - formand for Kulturudvalget i Køge kommune. (Arkivfoto).

Forbløffelse hos Køges kulturudvalgsformand

- og i Næstved kommer udmeldingen om en evt. fremtidig fusion mellem HB Køge og Næstved BK som en overraskelse

Af
Per Møller

Det virkede umiddelbart som en halvårlig "aprilsnar" da meddelelsen fra HB Køge og Næstved Boldklub torsdag eftermiddag tikkede ind på redaktionens skrivebord.
I pressemeddelelsen fra de to klubber stod følgende at læse:
"For at videreudvikle topfodbold syd for København og styrke det kommercielle grundlag har HB Køge A/S og Næstved Boldklub A/S indledt drøftelser om en fremtidig sammenlægning.
- I forlængelse af dette arbejdes der i dybden med alle aspekter, hvor udgangspunktet er, at der spilles hjemmekampe på Næstved Stadion og SEAS NVE Park i Herfølge. Så snart der foreligger noget konkret, vil vi informere yderligere, hedder det i en pressemeddelese fra de to klubber".
På vegne af bestyrelserne forhandler Henrik N. Andersen for HB Køge A/S og Peter Birk Pedersen for Næstved Boldklub A/S.
Hos kulturudvalgene i såvel Køge som i Næstved kommer udmeldingen umiddelbart som en overraskelse.
- Jeg er forbløffet. Første gang jeg hørte om det var i lokalradioen i morges. Så jeg må ærligt sige at jeg på nuværende tidspunkt har svært ved at forholde mig til det når det er så få facts jeg har om emnet. Jeg vil gerne høre lidt mere fra parterne selv. Hvad er det de taler om? Er det et samarbejde på tværs af klubberne - eller er det en regulær fusion der tænkes på? Men, jo jeg er forbløffet. Og der er også noget helt andet interessant i denne sag. Skal kampene spilles i Næstved eller i Køge? Såfremt man vælger at spille kampene i Næstved, så må vi jo nok ærligt sige, at det er det samme som at betegne professionel fodbold i Køge og omegn for et overstået kapitel. Og det er der vel ingen der ønsker. Men som sagt - der er lige nu for mange løse ender til at jeg tør udtale mig om mere, siger Erik Swiatek, kulturudvalgsformand i Køge kommune til Lørdagsavisen.dk.

Noget af en udmelding

I Næstved siger medlem af kulturudvalget, Linda Frederiksen (A) at hun har svært ved at se, hvis ikke Næstved skulle have et hold på det danske fodboldlandkort.
- Det var noget af en udmelding. Men mon ikke parterne i første omgang er ude for ligesom at "kigge markedet" an - en uformel snak om fremtiden. I Næstved er Næstved Boldklub jo en institution i byen - ja, det er vel ikke for meget at sige at klubben er byens varemærke, som vi alle i lokalområdet brænder for, Jeg har svært ved at forestille mig en situation hvor vi i Næstved ikke har en fodboldklub der ikke er blandt landets bedste eller næstbedste. Det håber jeg så sandelig også vi har i fremtiden. Men jeg må også være ærlig og sige, at udviklingen i Danmark betyder at vi - desværre - ikke har råd og dermed plads til så mange fodboldklubber. Retningen går jo mere og mere hen til få store klubber der fodres af de små klubber. Men jeg håber vi fortsat mange år frem i tiden kan se Næstved på Danmarks fodboldlandkort, siger Linda Frederiksen til Lørdagsavisen.dk.

Publiceret 01 October 2010 09:45