Flere har lagt sig syge på grund af giftig røg på Klostermarkskolen.

Flere har lagt sig syge på grund af giftig røg på Klostermarkskolen.

Giftig røg sendte skolebørn i sygeseng

En brand på Klostermarkskolen forårsagede skader med giftig røg, der blandt andet har ødelagt el-instalationer og muligvis også skolens computere

Af
Anette Gundlach

Efter en brand i et teknikrum i SFO Kildehuset på Klostermarkskolen søndag 19. september har flere både ansatte og elever lagt sig syge, fordi de ikke kunne tåle den giftige røg, der takket være ventilationssystemet fordelte sig på det meste af skolen.
- Vi har haft både lugt- og røggener på det meste af skolen, og flere har lagt sig syge, fordi de ikke har kunnet tåle den giftige røg, fortæller viceskoleleder på skolen Kai Sørensen.
Han forklarer, at flere af skolens el-instalationer også har taget skade af røgen og skal skiftes ud.
Man frygter også, at flere computere på skolen har taget skade.
Forvaltningen vurderer, at der ved branden blev udviklet en syreholdig røg, der via ingeniørgange blev transporteret til store dele af skolen.
Rengøring efter sodskader forventes at beløbe sig til en million kroner. Mange af skaderne bliver dækket af kommunens forsikring, men flere skader bliver sandsynligvis først opdaget senere, og så er det kommunen, der skal til lommerne

Mange syreskader

Den udviklede røg var syreholdig og kan derfor angribe elektronik på skolen, såsom pc'ere til administration og undervisning.
Disse skader kan opstå efter nogen tid, og kan derfor ikke konstateres i forbindelse med forsikringsselskabets taksators vurdering af skadernes omfang og kan derfor ikke forventes dækket af kommunens forsikring.
Efter branden lukkede skolen på grund af gener klokken 12 dagen efter branden.
De efterfølgende to dage var skolen lukket, så der kunne blive luftet ud, og så den giftige sod kunne fjernes at et rengøringsfirma.
Kildehuset, hvor branden opstod, er dog stadig lukket, da den skal gøres meget grundigt rent.
- De to etager skal rengøres minutiøst, og alle ting skal vaskes grundigt af, så det tager noget tid, siger Kai Sørensen, der dog forventer, at kunne åbne SFO lokalerne igen onsdag 13. oktober.
Indtil da er eleverne fordelt i de andre SFO'er og i andre lokaler.
Selvom det var ærgerligt, at branden opstod, er Kai Sørensen glad for, at den ikke opstod efter, at skolen var blevet totalrenoveret.
Skole- og Børneudvalget har branden på dagsordenen på mødet tirsdag i næste uge.

Publiceret 01 October 2010 09:45