HB Køge-Næstved med fælleshold er "dødsdømt"…!

Kære læser!
Torsdag tikkede en pressemeddelelse ind på de danske avis-redaktioner, og hos en udvalgt skare af sponsorer, med meddelelsen om, at HB Køge og Næstved havde sat sig sammen med det formål, at forsøge om det er muligt med en sammenlægning mellem de to fodboldklubber.
Drøftelserne er baseret på ønsket om en sammenlægning, hvor det så er planen at spille hjemmekampene på henholdsvis Næstved stadion og SEAS NVE Park i Herfølge.
Baggrunden er jo lige til. Der kommer ikke mange mennesker til fodbold de to steder, begge klubber er et godt stykke fra toppen af dansk fodbold og begge steder halter økonomien i en sådan grad, at betalt fodbold er truet.
Jeg har ikke spor lyst til at være negativ, men jeg tror nu ikke på, at tiden lige er til at gå den vej – selvom det på sigt måske er en god idé.
Lidt brutalt sagt kan man sige, at der er små 8 kilometer fra Køge stadion til SEAS NVE Park i Herfølge, og det stykke vej kan man tilsyneladende ikke få de gamle Køge Boldklub fans til at bevæge sig ud på. Hvordan skal det så kunne lade sig gøre, at få folk fra Køge - eller Herfølge for den sags skyld - til at tage til Næstved?
I sidste uge berørte jeg problematikken omkring de manglende tilskuere, og dermed den manglende sponsoropbakning. I mine øjne er der ingen tvivl om, at folk skal have et ejerskab til deres hold, og det er svært at skaffe på 8 kilometers afstand. Hvordan er det så ikke på 50 kilometers afstand?
Så skal der spilles godt fodbold! Og godt fodbold er ikke hverken toppen af 1. division eller bunden af Superligaen.
Der er efterhånden kun toppen af Superligaen, der tæller.
Og der er meget, meget langt der op – og det kommer ikke bare fordi man slår et par hold sammen. Der skal – som nævnt – være et ejerskab til stede, og det ejerskab tror jeg klart skal opbygges indefra.
Og her må de lokale politikere på banen!
Da Herfølge og Køge fusionerede var der klare udmeldinger fra politisk hold om, at så skulle der bygges et nyt stadion! Hvor langt er man med det?
Hvis man vil have et slagkraftigt – og PR-mæssigt – topfodboldhold i kommunen, skal der politisk opbakning til, og den har vi ikke hørt meget til siden de to klubber blev til HB Køge.
Mange dele af erhvervslivet har lidt under den økonomiske krise i de sidste par år, men nu ser det ud til, at der er ved at være "lys for enden af tunnelen", og så vil det være ganske passende, at de lokale politikere går forrest, og får fundet de kræfter og investorer, der skal til for at skabe et stadion i Køge.
Det nuværende Køge stadion har hele tiden været i spil som stedet, hvor et nyt stadion skulle placeres, men hvem tager initiativet? Og vil man have det totale "ejerskab" i hele kommunen, så vil det slet ikke være en tosset idé, at finde et helt neutralt sted. Så er der ingen, der på forhånd vil tage afstand fra det – tværtimod.
Men det haster – for i Næstved er man fra flere sider i det politiske liv i gang med at undersøge mulighederne for at nyt, stort stadion, og sker det, så vil vi blive overhalet indenom af Næstved – og så kan de antagelig klare sig selv.
- og så kan vi her i kommunen starte helt forfra med at stable et attraktivt fodboldhold på benene?!

Regentparret kommer

Det er i denne weekend, at Køge fejrer 300-årsdagen for Slaget i Køge Bugt i 1710, og det fejres på forskellig vis. Der bliver besøg af orlogsskibe i havnen, og det hele topper på mandag, hvor regentparret besøger Køge. Der bliver besøg på museet, på rådhuset og endelig er der mindegudstjeneste i Køge kirke.

- Rigtig go' weekend!!

Publiceret 01 October 2010 10:30