Gasolin-guitaristen og rock-koryfæet Franz Beckerlee ses i midten på dette billede taget på Musicon under Rockmussets udstiling Rock Me forrige sommer. (Foto: Erling J.)

Gasolin-guitaristen og rock-koryfæet Franz Beckerlee ses i midten på dette billede taget på Musicon under Rockmussets udstiling Rock Me forrige sommer. (Foto: Erling J.)

DFs Merete Dea Larsen:

Falske toner om Rockmuseet

Af
Jeppe Olsen

Dansk Folkepartis byrådsmedlem Merete Dea Larsen føler sig vildledt af kommunen i sin kamp mod Rockmuseet. Når hun stiller nærgående spørgsmål til økonomien i sagen, får hun ubrugelige svar.
- Man forsøger at begrave mig i papirer og på den måde få mig til at give op, siger Merete Dea Larsen.
Hun mener at have krav på simple svar fra forvaltningen, når hun selv stiller simple spørgsmål såsom:
Hvilken værdi har Rockmuseet? Og:
Hvilke beløb bidrager Roskilde Kommune?
- Man skriver lige ud til mig, at jeg kan slå det op i kommunens anlægsbudget. Det er helt utilstedligt. Denne type svar bekymrer mig meget, da det får mig til at stille spørgsmålstegn ved forvaltningens neutralitet i denne sag.

Undertoner i budgettet

Merete Dea Larsens opklaringsarbejde har trods forhindringerne ført hende frem til den opdagelse, at kommunen har foræret grunden på Musicon til Rockmuseet.
- På den måde er kommunen gået glip af en indtægt på 9,3 millioner kroner. De penge burde have skæppet i kommunekassen, for vi har en række kerneydelser med børn og ældre at bruge pengene på.
Foræringen sender negative undertoner ind i næste års budget, mener Dansk Folkeparti. Det samme gør den underskuds-garanti, kommunen har forpligtet sig til at yde for at imødekomme statens betingelse for at støtte museet.
- Heller ikke her kan jeg få tilstrækkelige informationer. Er vi bundet til en undeskudsgaranti i al evighed eller for et antal år?

Borgerne kan hjælpe

Som modtræk til Merete Dea Larsens oplevelse af røgslør appellerer hun til, at borgerne vil hjælpe hende.
- Man må meget gerne kontakte mig, hvis man har kendskab til direkte eller indirekte udgifter til museet. Det er ikke nyt med indirekte tilskud til politiske kæpheste i den her kommune, hvorfor man ikke har opgørelser.

Publiceret 01 October 2010 09:00