Kl. 13.25 torsdag ringede en mand til Roskilde Rådhus, og sagde, at han ville sprænge Rådhuset i luften. Politiet har derfor ryddet Rådhuset og søger nu efter en bombe. (Foto: Per Rudkjøbing)

Kl. 13.25 torsdag ringede en mand til Roskilde Rådhus, og sagde, at han ville sprænge Rådhuset i luften. Politiet har derfor ryddet Rådhuset og søger nu efter en bombe. (Foto: Per Rudkjøbing)

Bombetrussel mod rådhuset

Politiet er netop nu i gang med at gennemsøge Roskilde rådhus for at finde ud af, om der er hold i en bombetrussel, som blev ringet ind for en time siden

Af
Af Henrik Wanscher

- Vi har ryddet rådhuset, og betjente er nu i gang med at gennemsøge bygningen med bombehunde, fortæller kommunikations-medarbejder for Midt- og Vestsjællands Politi Carsten Andersen.
Kl. 13.25 modtog Roskilde en bombetrussel over telefonen. Politiet blev straks efter truslen tilkaldt, og alle medarbejdere i bygningen blev ført ud af bygningen, der nu er blevet afspærret, mens politiet undersøger, om der faktisk er sprængstoffer til stede.
Carsten Andersen vil ikke oplyse, om politiet har nogle oplysninger om, hvorfor rådhuset bliver truet, eller hvem der står bag truslen.

700 evakueret

På rådhuset tog man truslen på professionel vis.
- En person ringede ind til rådhuset og sagde helt nøgternt, at nu skulle vi høre efter, og at han ville sprænge den nye rådhusbygning i luften. I sådanne tilfælde er der helt faste procedure, og politiet blev tilkaldt, og alle 700 medarbejdere blev bedt om at forlade bygningen, fortæller kommunaldirektør Henrik Kolind, som var på rådhuset, da truslen blev ringet ind.
Henrik Kolind håber på og mener, at sandsynligheden taler for, at der ikke er nogen bombe. Men ligegyldigt hvad så er det en stor sag for kommunen.
- Selvom der ikke er nogen bombe, så er der tale om et enormt produktionstab for Roskilde Kommune. Næsten 700 mennesker kan ikke arbejde på grund af den her trussel, og torsdag er en rigtig stor dag for kommunen, så det kunne næsten ikke være værre, siger han.

Politiet leder stadig

Indtil videre har politiet ikke fundet noget, der kunne være en bombe, men Carsten Andersen forsikrer om, at politiet tager truslen meget alvorligt.
- I de her sager tager vi det altid oppe fra. Sagen får allerhøjeste prioritet, og hvis vi så ikke finder noget mistænkeligt, nedjustrer vi indsatsen, så det passer, siger han.
Hvis politiet finder noget mistænkeligt i Rådhusbygningen, vil militæret blive tilkaldt, så de kan tage sig af sagen med mindst mulig risiko.

Varmer sig på hospitalet

I følge Henrik Kolind har politiet meddelt, at det vil tage mindst tre timer at gennemsøge Rådhuset.
De medarbejdere på Rådhuset, som har haft mulighed for det, er taget hjem, da Rådhuset lukker kl. 17. Størstedelen af dem, der er nødt til at blive, har søgt tilflugt i kantinen på Roskilde Sygehus.
hew@roskildeavis.com

Publiceret 07 October 2010 15:00