(Foto: home.dk).

(Foto: home.dk).

Tusindvis af boligsælgere gør klar til den stille tid

Trods et fornuftigt boligsalg i september er der fortsat cirka 76.000 boligsælgere i Danmark- ifølge home.dk - der venter på, at det bliver deres tur.
- Boligsalget har på landsplan været ganske fornuftigt i september, selv om vores ejendomsmæglere tydeligt mærker, at mange købere fortsat er usikre på, om huspriserne falder igen, og om privatøkonomien bliver ramt, siger Michael Dalsager, informationsmedarbejder i home og tilføjer:
- Vi bevæger sig nu ind i de mere stille måneder på boligmarkedet, og den store udfordring for sælgerne bliver at holde køberne varme med knivskarpe priser. For de mange huse til salg er en ekstra udfordring for markedet fremadrettet, og særligt i de dele af landet hvor salget fortsat halter mest efter et normalt boligår.
Det er især førstegangskøberne, der slår til, og det er begynderboliger i den billige ende af det lokale marked, der sælger bedst, lyder det fra home. home mærker dog også, at køberne til de lidt dyrere villaer i de store byer begynder at røre mere på sig end tidligere på året.
Priserne på enfamiliehuse steg med 0,5 % i september (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit, viser homes husprisindeks. Stigningen kommer ellers efter, at der er set en generelt svagt faldende tendens i huspriserne hen over sommeren.
Alt i alt er huspriserne steget ganske pænt over det seneste år til halvandet. Huspriserne er således nu oppe med 5,9 % siden bunden i maj 2009, men tendensen ser mere flad ud, når home og Danske Bank kigger fremad.
pm

Publiceret 24 October 2010 10:45