I denne uge åbnede udstillingen i Dansk Arkitekturcenter om Køge Havns forvandling. (Foto: JP).

I denne uge åbnede udstillingen i Dansk Arkitekturcenter om Køge Havns forvandling. (Foto: JP).

Udviklingen af Køge Kyst i Dansk Arkitektur Center

Torsdag aften var der officiel åbning på Christianshavn af historien om Køge havns forvandling til en levende bydel.

Af
Af Jørgen Petersen

"Kunsten at skabe en by - udviklingen af Køge Kyst" er titlen på den udstilling i Dansk Arkitektur Center, som officielt blev åbnet torsdag aften, og som nu er åbent for publikum indtil udgangen af januar næste år.
Dansk Arkitektur Center og Køge Kyst har i fællesskab skabt denne udstilling, der på bedste vis sender et "billede" til omverdenen om, at der virkelig kommer til at ske noget i Køge i de kommende år.
Hovedformålet er jo, at omdanne det gamle havneområde til en ny og bæredygtig bydel, der samtidig får byen til at vende ansigtet mod vandet, som det så poetisk bliver udtrykt af arrangørerne.
Udstillingen fortæller om den nye konkurrenceform, som partnerskabet Køge Kyst, bestående af Realdania og Køge Kommune har udviklet, i forbindelse med lanceringen af hele Køge-kyst projektet. Der har i høj grad været en tværfaglig dialog, og en stor deltagelse af borgere og andre interessenter.
En masse eksperter, lokale mennesker, konkurrencedeltagere deltager i de spændende indslag på udstillingen, som både består af plancher, fotos og fortællinger på film.
I vor Erhvervs-Sektionen i næste uge viser vi meget mere fra udstillingen, der har åbent hver dag fra kl. 10-17, samt tillige onsdag aften fra kl. 17-21.

Publiceret 29 October 2010 10:00