Peter Brandes forklarer dronningen om dåbefonden.	(Foto: Erling J.)

Peter Brandes forklarer dronningen om dåbefonden. (Foto: Erling J.)

Sankt Andreas kapel imponerede dronning

Af
Anette Gundlach

Sankt Andreas Kapellet har fået en total indretning af Peter Brandes. Og det var tydeligt, at det var lavet virkeligt smukt, kunne man se på de mange tilskuere. Dronningen kastede både beundrende blikke på de fine mosaikker og og døbefonden. Igen er det kunstneren Peter Brandes, der har stået for de mget smukke kunstværker. De gamle kalkmalerier er bevaret, og det er dem som Peter Brandes har brugt som udgangspunkt. Kapellet har fået et alterbord, altertavle, døbefond, gitter og glasmosaik af Peter Brandes. Til stolene i kapellet har Peter Brandes bedt arkitekt Jane Havshøj om hjælp, så hun har skabt en enkelt egetræsstol til kapellet. Kunstnerne blev diskuteret af flere af de fremmødte, der var meget interesserede i at få en masse forklaringer på kunstnerens tanker og håndværk. ag@roskildeavis.dk


Kirkeminister Birthe Rønn Hornbech beundrer sammen med domprovst Jens Arendt døbefonden i Sankt Andreas Kapel.	(Foto: Erling J.)

Kirkeminister Birthe Rønn Hornbech beundrer sammen med domprovst Jens Arendt døbefonden i Sankt Andreas Kapel. (Foto: Erling J.)


Der er fine mosaikker på væggende.	(Foto: Erling J.)

Der er fine mosaikker på væggende. (Foto: Erling J.)

null

Publiceret 31 October 2010 13:00