Den ældre kvindelige beundrer af dronningen bliver her ført bort af to betjente kort før dronningens ankomst. Kvinden havde blomster med, men da hun ikke kunne finde ud af at holde sig i ro, måtte hun forlade pladsen.	(Foto: Erling J.)

Den ældre kvindelige beundrer af dronningen bliver her ført bort af to betjente kort før dronningens ankomst. Kvinden havde blomster med, men da hun ikke kunne finde ud af at holde sig i ro, måtte hun forlade pladsen. (Foto: Erling J.)

En uregerlig beundrer skabte postyr ved dronningens ankomst

En kvinde havde blomster med til dronningen, men hun skabte så meget uro, at hun blev ført bort af to betjente uden at få afleveret blomsterne først

Af
Anette Gundlach

En formodentlig ældre kvindelig beundrer af dronning Margrethe skabte så meget postyr, da dronningen skulle ankomme til Roskilde Domkirke søndag formiddag, at det endte med, at to betjente måtte føre hende bort efter at flere betjente adskillige gange havde forsøgt at få hende til at holde sig i ro.
Det meste gik planmæssigt, da dronningen skulle ankomme til Roskilde for at se kongeporten og deltage i en gudstjeneste. Der var dog en enkelt kvinde, der forsøgte at tiltuske sig adgang til kirken uden at have fået lov til det. Efterfølgende vandrede kvinden frem og tilbage udenfor kirken med to roser i hånden, der var tiltænkt dronningen, fortalte lokalbetjent Tom Keldskov, der også denne dag var på pletten i midtbyen.
Kvinden var urolig og råbte og skreg en gang i mellem og forfulgte også en enkelt kvindelig løber, der et kort stykke tid satte ekstra fart på løbeskoende, for at slippe væk fra den ophidsede kvinde.
Politiet forsøgte flere gange at få kvinden til at holde sig i ro, men da dette ikke lykkedes, valgte to betjente et par minutter før dronningens ankomst at føre kvinde og blomsterbuket bort.
ag@roskildeavis.dk

null

Publiceret 01 November 2010 12:00