Vinspecialisten Uwe Lassen modtager hædersbevisningen af formanden for Gastronomisk Selskab - Bruno Juul (tv). (Privatfoto).

Vinspecialisten Uwe Lassen modtager hædersbevisningen af formanden for Gastronomisk Selskab - Bruno Juul (tv). (Privatfoto).

Fremragende gourmetaften i Bjæverskov

Syv lækre gourmetretter og syv fremragende vine kom på bordet i løbet af lørdag aften i Bjæverskov Forsamlingshus, da bl.a. medlemmer fra Gastronomisk Selskab Køge havde sat hinanden stævne.
Kl. 18 gik startskuddet med et rigtigt glas Champagne i forsamlingshusets renoverede, lyse og indbydende sal. Forsamlingshusets kok og restauratør – Gert Rindom – havde formået at trække en fyldt sal med forventningsfulde gæster til Bjæverskov.
- Den ene velsmagende ret efter den anden blev båret ind og præsenteret. De små gourmetretter var kunstværker i sig selv – super tilberedt, lækre kreationer med afstemte farver, beretter Bruno Juul fra Gastronomisk Selskab Køge.
Første ret var Jomfruhummer med glaserede rødløg og Hummerglace, så fulgte en tallerken Tun Carpaccio og Stegt Makrel med Ærtepuré. Smagsløgene blev renset med en Jernurt -sorbet, hvorefter der fulgte en anretning med Kaninsauté med en kompot bestående af Hokkaidogræskar og Champignon.
Den største ret bestod af Krondyr med sauce og en kroket af jordskokker og kantarel. Ved afslutningen på menuen kom bagt Brie med Pærekompot og til sidst en Clemmentin-fromage med Brombærgelé og Bagte Figner i Pernod.
Vinspecialisten Uwe Lassen fra AMKA-vine i Randers præsenterede de tilhørende vine – nøje afstemt til gourmetmiddagens mange retter.
- En fantastisk symfoni af vine, som i øvrigt blev skænket med ”rund hånd”, bragte gæsterne i højt humør og ud på en rejse hen over Frankrig, Italien, Portugal og Israel, fortæller Bruno Juul.
Klokken 24 nåede man til vejs ende - gourmetmiddagen blev afsluttet med kaffe og cognac.
Gastronomisk Selskab i Køge var repræsenteret ved 16 medlemmer, som med meget stor tilfredshed deltog i arrangementet.
Vinspecialisten, Uwe Lassen, fra AMKA-Vine, som mange gange har beriget Gastronomisk Selskab med sin omfattende viden om vine, fik - med forsamlingens og restauratørens tilladelse – overrakt et flot diplom, og samtidig udnævnt til æresmedlem af selskabet.
pm

Salen var fyldt med forventningsfulde gourmetgæster. (Privatfoto).

Salen var fyldt med forventningsfulde gourmetgæster. (Privatfoto).

Gourmetmiddagens mange lækkerier bestod bl.a. af Clementinfromage med brombærgelé og et figen bagt i Pernod med et friskt jordbær i toppen. (Privatfoto).

Gourmetmiddagens mange lækkerier bestod bl.a. af Clementinfromage med brombærgelé og et figen bagt i Pernod med et friskt jordbær i toppen. (Privatfoto).

Publiceret 01 November 2010 05:45