(Colourbox).

(Colourbox).

Mobil-billetter til kollektiv trafik på hele Sjælland

Kontanter, klippekort, boomerangkort og periodekort er ikke længere nødvendigt, hvis man skal rejse med kollektiv trafik i Syd- og Vestsjælland – blot man har sin mobiltelefon i lommen.
Fra 1. december er det muligt at købe billetter på mobilen på hele Sjælland.
Flere end 10.000 billetter sælges dagligt via sms efter at rejsende i hovedstadsområdet i januar 2009 fik muligheden for at slippe for kontanter og i stedet betale over telefonregningen. Og succesen med mobilbilletter udvides nu til hele Sjælland.
- Jeg er rigtig glad for, at kunder på hele Sjælland nu kan købe mobilbilletter. Mobiltelefonen er blevet mere almindelig end kontanter på lommen, så for Movia og de øvrige trafikselskaber er det helt naturligt at tilbyde kunderne at købe billet med mobiltelefonen, siger Knud Larsen, der er medlem af kommunalbestyrelsen i Vordingborg Kommune og næstformand i Movia.
Når mobilbilletten 1. december udvides til Syd- og Vestsjælland, bliver det i en mere avanceret version end den SMS-billet, der har været afprøvet i hovedstadsområdet. Mobilbilletten får en brugervenlig grænseflade på det mobile internet – og man kan vælge mellem forskellige betalingsmetoder.
Kunderne kan stadig betale via telefonregningen med den nye mobilbillet, men de kan også vælge at betale med dankort, VISA-kort, Mastercard eller et af de øvrige gængse betalings- og kreditkort. Og det udvider mulighederne betydeligt.
- På mobilportalen får kunderne en brugerflade, der både kan hjælpe dem med at finde den rette rejse fra A til B og bagefter købe den rette billet. Samtidig bliver mobilbilletten nu en mulighed for de kunder, der har arbejdsgiverbetalt mobiltelefon, og derfor ikke kan betale deres private rejser over mobilregningen, siger Knud Larsen.
Med muligheden for kort-betaling bliver mobilbilletterne også et alternativ til kontanter for turister og andre med udenlandske mobilabonnementer.
pm

(Colourbox).

(Colourbox).

Publiceret 01 November 2010 18:45