Tune iF's førstehold i Serie 3. (Privatfoto).

Tune iF's førstehold i Serie 3. (Privatfoto).

Tune IF formøblede sikker sejr

Helt gak-gak. Det er vel den bedste betegnelse hjemmeholdets tilskuere kunne sætte på resultatet af dagens match i Serie 3, Pulje 5 mellem Tune, som i sidste weekend rykkede under nedrykningsstregen, og så topholdet FC Storebælt.
Efter at Tune i løbet af kampens første 70 minutter hele 3 gange havde været foran med to mål, så lykkedes det dem alligevel at formøble det hele og smide hele butikken væk i de sidste 20 minutter.
Det blev således til en 5-4 sejr til FC Storebælt. Tunespillerne måtte til gengæld nøjes med en fortjent skideballe af træner Michael Stoksbjerg, som kort og kontant klagede over den manglende kommunikation, at ingen tog ansvar og at alle stemplede ud i de sidste katastrofale 20 minutter – en indsats som spillerne ganske enkelt ikke kunne være bekendt.
Det startede ellers rigtig godt for Tune. Med to næsten identiske flotte opspil i højresiden, efterfulgt af to lige så flotte indlæg havde hjemmeholdet i de første 10 minutter bragt sig foran 2-0 på hovedstødsmål af først Kasper Larsen og siden Jakob Løber. I en 1- halvleg, hvor Storebælt var mest boldbesidende, mens Tune markerede sig med nogle farlige kontraangreb, fik udeholdet fortjent reduceret til 2-1.
Anden halvleg skulle dog kun blive 5 minutter gammel før Tune igen havde bragt forspringet op på 2 mål. I et klumpspil efter et hjørnespark havnede bolden før fødderne af den sæsondebuterende Glenn Nielsen, som hamrede kuglen i nettet via den ene opstander.
Efter en reducering til 3-2 i det 57. minut så Tune-spillerne en smule rystet ud de næste par minutter. Der skulle dog ikke gå længe før de fik rystet forskrækkelsen af sig, og efter at have misbrugt et par 100% chancer lykkedes det midtvejs i halvlegen endnu engang at øge målforskellen til to. Efter en genial stikning i dybden fra Michael Gumark, gjorde Jakob Løber arbejdet færdigt ved at drible uden om målmanden og ligge læderet ind i det tomme mål.
Men da uret rundede de 70 minutter stemplede Storebælt ind, mens Tune-spillerne mere lignede nogen som var gået i omklædningsrummet. Med tre scoringer, hvor Tunes forsvar hver gang var uhyggeligt passivt og nærmest paralyseret, fik udeholdet hevet sejtren i land – og det endda efter at have spillet med en mand i undertal halvdelen af tiden.
- Kampen var for hjemmeholdet desværre symptomatisk for det meste af efterårssæsonen – der blev til tider budt på rigtig fornuftigt fodboldspil krydret med flotte mål, men samtidig så viste den også et helt håbløst bundniveau uden tilstedeværelse, kommunikatioon og vilje. Og som i tidligere kampe så tager modstanderne glædeligt imod når man deler tidlige julegaver ud, siger Søren Petersen fra Tune IF.
Resultatet betød at Tune IF nu skal overvintre under stregen. På den positive side, så viste kampen – i hvert fald de første 70 minutter – at holdet kan spille lige op med alle holdene i rækken, hvorfor der trods alt er grund til at være optimistisk når forårssæsonen fløjtes igang i lørdag den 9. april.
pm

Publiceret 01 November 2010 14:00