Mens vi venter på debutplader fra de musikalske søskende Susan og Malika kan de opleves live når de synger og spiller i forstadsmusicalen `Tanker i natten´. Og er man ven med dem på facebook kan man se homevideos, hvor de tre søskende synger og akkompagnerer hinanden i deres muslimske hjem med klaver.

Mens vi venter på debutplader fra de musikalske søskende Susan og Malika kan de opleves live når de synger og spiller i forstadsmusicalen `Tanker i natten´. Og er man ven med dem på facebook kan man se homevideos, hvor de tre søskende synger og akkompagnerer hinanden i deres muslimske hjem med klaver.

Fra et muslimsk hjem med klaver

Søskendeparret Susan og Malika Dervishis liv er musik

Overalt hvor de går og står har de en violinkasse med sig, og det har de stort set haft siden de var små skolepiger, for Susan og Malika Dervishi kommer fra et muslimsk hjem med klaver og violiner. Musikken er deres liv og de håber begge på at komme til at leve af det de brænder for. Hør dem i forstadsmusicalen `Tanker i natten" fra 6. november.

Af
Af Nanna C. Rohweder

Outlandish DJ"s nykomponerede beats til forstadsmusicalen `Tanker i natten"gjalder ud af højtalerne. De sidste prøver er i fuld gang i Teatersalen på Langhøjskolen i Hvidovre og på scenen står to meget unge violinister og filer på livet løs på de klassiske instrumenter. Tyveårige Susan Dervishi og hendes fire år yngre søster, Malika prøver kræfter med musicalgenren for første gang. Violinerne og musikken har dog været i deres liv siden de var 6-7 år gamle. Mors papviolin i Bagdad Da de to søstres mor var en lille pige i Bagdad i Irak nøjedes hun med en selvbygget violin af pap. Så da hun, som kurder, blev nødt til at flygte fra Saddam Husseins regime til Danmark besluttede hun sig for, at hendes to små døtre skulle lære at beherske strygerinstrumentet af rigtig ædeltræ. I det hele taget betyder moderens opbakning omkring det musiske liv alt for de to piger og deres ligeså musikalske lillebror Jackie. - Vi har bare den dejligste mor. Hun er meget ¿down to earth¿ og vores veninder er vilde med at komme hjem til os, fortæller Malika, og suppleres af Susan: - Hun vil ikke have, at vi skal være som de fundamentalister hun er flygtet fra i Irak. Vi skal bare være gode mennesker, fortæller storesøsteren, der som muslim overholdt sin faste under ramadanen, selvom det i år var hårdt fordi prøverne til musicalen netop startede der. Men Susan er så sindsygt glad for at være med, fordi hun får chancen for at arbejde med de professionelle komponister og produceren Turkman Souljah. Tog 2. g om Ikke mange fortsætter når man blive dumpet og skal tage 2. g om. Men rektor på Avedøre gymnasium med musiklinjen gav hende en chance til. Hun vil gøre sin mor stolt og have den ¿klassiske røde hue efter tre års struggle,¿ som hun formulerer det. Det er foreløbig blevet til et par 10-taller, oven i købet mens musikkarrieren er blevet sparket i gang med en pladekontrakt. Musik uden bikini Et pladeselskab, som signede hende som sanger i et pigeband, bad hende om at trække i sådan noget ¿Lady Gaga-bikini-agtigt tøj¿, og der satte Susan grænsen. - Min onkel sagde endda, at det var okay med en kort nederdel. Men det ville jeg ikke. Jeg vil godt gå i tøj, som tiltrækker opmærksomhed, men jeg vil ikke vise hud, forklarer den unge muslimske musiker, der nu har kontakt til en forstående og dygtig producer i USA. Men han må vente på at hun får sin studenterhue. Og det må vi andre også.

Publiceret 02 November 2010 09:00