DE DYGTIGE PIGER:Voltigeringsholdet med longefører Maja Mikkelsen og hesten Hector. Forrest Maja Jensen, Monique Housten og Tallulah Wandsø. Bagerst Katrine Rasmussen, Amanda Schjørmann og Lotte Sabroe.

DE DYGTIGE PIGER:Voltigeringsholdet med longefører Maja Mikkelsen og hesten Hector. Forrest Maja Jensen, Monique Housten og Tallulah Wandsø. Bagerst Katrine Rasmussen, Amanda Schjørmann og Lotte Sabroe.

Seks seje tøser blev landsmestre

Som kloninger af popidolet Madonna, har seks Hvidovre-piger sikret sig titlen som landsmestre i voltigering

HVRs Team 2 har netop været i Jelling for at deltage i DM i voltigering.

HVRs Team 2, der består af Lotte Sabroe, Amanda Schjørmann, Maja Jensen, Monique Housten, Katrine Rasmussen og Tallulah Wandsø har sammen med deres træner, Maria Hess og deres longefører Maja Mikkelsen været i skarp træning hen over sommeren og efteråret. Træningstiden er blevet fordoblet og er desuden blevet udvidet med styrketræning og dans. Mange, mange timer har pigerne brugt på Hvidovre-Avedøre Rideskole, hvor træningen foregår. Sporten kort Voltigering er akrobatik på ryggen af en galoperende hest. Sporten kan enten udøves som holdsport eller som enkeltvoltigering. Hesten longeres af en longefører i en taktfast galop. Deltagerne hopper fra jorden op på hestens ryg og udfører dels flere obligatoriske øvelser og en kür, som er et program til et stykke musik. Ud over voltigernes øvelser på hesten bedømmes også hestens galop og longeførens evne til at longere hesten korrekt. Og nu har den megen træning båret frugt. Det hårde arbejde har vist sig at have stor betydning, hvis man skal repræsentere sin klub ved et så stort arrangement, som et DM er. Med program til popidolet Madonnas musik, sikrede pigerne sig en flot første plads i Jelling og kan nu med stolthed kalde sig Landsmestre. - En super flot præstation af et hold, der ved hvad der gælder, når man dyrker holdsport. Pigerne har et fantastisk sammenhold, støtter hinanden og er hver især meget bevidste om at alle har en vigtig rolle på holdet, understreger Sarah-Cathrine Wandsø.

Publiceret 02 November 2010 09:00