Rådhuset på Køgevej er godt nok til byrødderne, når de skal planlægge kommunens overordnede udvikling, mener et flertal nu. (Foto: Erling J.) )

Rådhuset på Køgevej er godt nok til byrødderne, når de skal planlægge kommunens overordnede udvikling, mener et flertal nu. (Foto: Erling J.) )

Byrådet på smalkost

250.000 kr. mindre til mad i udvalgene og planlægnings-seminar

Byrådets medlemmer kommer på smalkost næste år, helt bogstaveligt og åndeligt. Økonomiudvalget har nemlig besluttet at spare over 250.000 kroner på de 31 medlemmer i byrådet, når nu kommunen skal spare på alle andre områder. For det første skal alle mobiltelefoner slides helt op, før de udskiftes. For det andet er det slut med at bruge bredbånd i udlandet og endelig, er det slut med at give byrødder GPS, så de kan finde rundt i landskabet. I alt skal der spares 30.000 kr. på IT. Næste betydende post er stop for abonnement på bladet ’Kommunen’, som de lokale folkevalgte hidtil har modtaget for at kunne følge med i kommunale forhold.

Sandwich og hjem i seng

Ved møderne i udvalg skal der skæres ned, så det er slut med et helt måltid mad. De kan klare sig med en sandwich eller lignende. Sidste punkt er aflysning af byrådets traditionelle planlægnings-seminar, hvor medlemmerne over et par dage mødes på et kursussted for at diskutere kommunens overordnede udvikling, både økonomisk, erhvervsmæssigt og med hensyn til planlægning. Det skæres ned fra 120.000 kroner til 12.000 ved at holde det som et en dages arrangement på rådhuset, uden overnatning. - Vi har haft en diskussion, hvor nogle mente, det ville være godt for byrådets arbejde også at have socialt samvær på et seminar, mens andre afviste det som overflødigt. Nu er vi så i 2011 endt med dette, forklarer borgmeter Poul Lindor Nielsen, tk

Publiceret 04 November 2010 11:30