Gjorde sig til butikstyv for 30 stk. frugt ....

Uddrag af døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politikreds for tidsrummet fra onsdag den 3. november kl. 07.00 til torsdag den 4. november kl. 07.00.

Kl. 14.45 blev politiet anmodet om at kommet til Fakta i Solrød Center, hvor man havde taget en 53-årig mand med bopæl i Sverige for tyveri af frugt og tøj. Vedkommende havde stjålet 30 stk. blandet frugt og 3 par strømpebukser for 278 kr. Den 53-årige blev anholdt og sigtet for butikstyveri. Efter afhøring blev han løsladt.
Får ved motorvejen – Ringsted .
Kl. 11.30 fik politiet anmeldelse om får ved motorvejen ved tilkørsel 35 østgående. Falck tog ud til stedet og fik gennet fårene ind i folden igen.Hegnet var gået i stykker, men Falck fik sat minestrimmel op, så fårene ikke spadserede ud igen. Ejeren af får og fold blev underrettet og sat til at sikre foldens hegn.
Spyt mod politiet og mange andre lovovertrædelser – Roskilde .
Onsdag kl. 13.04 fik politiet anmeldelse om en mulig spritbilist. Et vidne havde set en mand i en personbil påkøre en rundkørsel på Hyrdehøj Vestvej. Bilen gik i stå for manden, og han gik fra bilen.
Det snarrådige vidne fulgte efter ham og holdt samtidig telefonisk kontakt med politiet, som af vidnet blev ledt til Gadestokken. Her udpegede vidnet føreren af bilen. Det var en 21-årig mand fra Holbæk.
Ved politiets henvendelse til ham blev han skønnet påvirket af både spiritus og narkotika. Han var meget aggressiv og prøvede at undgå anholdelse. Det blev derfor nødvendigt at lægge ham i håndjern. Manden havde ikke kørekort, for det var frakendt ham.
Politiet fandt hurtigt ud af, at den personbil, han havde kørt, var stjålet i Hvalsø den 28. oktober i forbindelse med et indbrud i en autohandel.  På bilen var stjålne nummerplader fra en anden bil.
Den 21-årige blev kørt ind til politigården i Roskilde, men køreturen havde ikke gjort ham venligere stemt. Han benyttede lejligheden til at svine betjentene til og spytte på én af dem.
Den 21-åriges forhold undersøges nærmere, men resultatet af hans køretur er foreløbigt, at han sigtes for vold mod en politimand, fornærmende tiltale mod en politimand, indbrud i autohandel, tyveri af bilen, spiritus/narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden og andre overtrædelser af færdselsloven. Efterforskning må så vise, om der skal føjes flere sigtelser til.
Politiets jurister vil vurdere, om den anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.
Hærværk – Roskilde .
Onsdag eftermiddag kl. 13.24 måtte politiet en tur til Jobcenteret på Køgevej, idet en tilsyneladende utilfreds 31-årig mand fra Roskilde rev maskinen til at trække nummer på ned og smed den på gulvet. Det medførte en skade på gulvet. Den 31-årige blev sigtet for hærværk. Han erkendte og var villig til at betale erstatning.
Færdselsuheld – Højby, Lejre .
Kl. 15.52 kørte en 37-årig mand fra Lejre ad Vibyvejen i Højby ved Lejre nordlig retning. I en kurve kørte han ud i rabatten og i grøften. Uheldet skyldes formentlig for høj hastighed. Der skete kun materiel skade.
Færdselsuheld – Ringsted .
Kl. 16.26 kørte en 64-årig mand ad Vestmotorvejen. Ved afkørslen Ringsted Nord skulle han køre fra motorvej, og med for høj hastighed kørte han ind i en bil, der efter afkørslen ventede for rødt lys. To personer fra den holdende bil blev bragt til sygehus for nærmere undersøgelse.
De kom heldigvis ikke alvorligt til skade, men klagede over nakkesmerter.
Den 64-årige mand blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og afhøring.
Indbrud i villa – Greve .
Kl. 19.29 overraskede en anmelder to indbrudstyve, da han kom hjem til sit hus på Passagen. To mænd i sorte hættetrøjer stak af fra stedet. Det lykkedes ikke politiet at finde frem til de to tyveknægte.
Spirituskørsel – Ringsted .
Kl. 19.35 standsede politiet en 44-årig mand fra Ringsted, der kørte i bil på Næstvedvej. Den 44-årige var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve, før han igen blev løsladt.
Uro – Ringsted .
Onsdag aften kl. 21.25 kontaktede DSB politiet og bad om hjælp til at fjerne en passager på et tog, der holdt på Ringsted Station. Personen opførte sig på en måde, så togpersonalet ikke ønskede at have ham med længere. Politiet satte ham af toget.

Publiceret 04 November 2010 11:15