Der var gang i de unges salg af kager og meget andet ved Operation Dagsværk onsdag.

Der var gang i de unges salg af kager og meget andet ved Operation Dagsværk onsdag.

Vi hjælper andre i skole

Unge fra Roskilde samlede onsdag ind unge i Burma med Opration dagsværk

Af
Anette Gundlach

Foto: Erling J. Pedersen En stor koncert på Stændertorvet satte onsdag eftermiddag et festligt og højlydt punktum på dagen, for mange af byens unge under uddannelse. Dagen stod nemlig i Operation Dagsværks tegn. De unge havde valgt at bruge denne dag på at arbejde uden løn til sig selv. Pengene som de tjente går til uddannelse til unge i Burma. Dagsværkerne havde dagen igennem sat kulør på byen med hjemmebag ved stationen, sang i Algade, bolcher i toget, vinduespudsning og ved forskelligt arbejde i kommunens virksomheder.

Hjemmebag i stimer

Rundt omkring i byen kunne man i løbet af dagen støde på flere kageboder med hjemmebagte kager, som kunne købes til selvvalgt pris af de unge. Andre var så heldige at få bolcher i toget, der blev delt ud af de unge, og rundt omkring i byen kunne man også støde på musikalske indslag. Andre af deltagerne valgte at hjælpe til på for eksempel på genbrugsstationen Kara. Roskilde Avis var så heldig at have besøg af en dagsværker, der lavede orden i papirstabler. De 300 kroner, som hver mindst skulle have for veludført arbejde, gik ikke til cafebesøg, biografture eller andet sjov, men til noget så seriøst som unge burmeseres uddannelse. I hele landet deltog tilsammen omkring 25.000 unge mennesker, der dermed fik arbejdet mindst 7.500.000 millioner skattefrie kroner sammen til at sende videre til det gode formål. ag@roskildeavis.dk

En koncert på Stændertorvet satte i højlydt punktum på dagen.

En koncert på Stændertorvet satte i højlydt punktum på dagen.


Mange unge nød koncerten i i midtbyen.

Mange unge nød koncerten i i midtbyen.Nogle af byens mindste så, hvad der er mulighed for, når man bliver større og ikke er bundet til cykelvognen.

Nogle af byens mindste så, hvad der er mulighed for, når man bliver større og ikke er bundet til cykelvognen.


Publiceret 04 November 2010 10:45