Modelfoto: Colourbox

Modelfoto: Colourbox

Økologisk guld til Ishøj-skole

Strandgårdsskolen gået fra ikke-øko til ren økologi på et år

Strandgårdsskolen i Ishøj har som den første heldagsskole modtaget det økologiske spisemærke i guld. Mærket får skolen som bevis for, at den serverer minimum 90 procent økologisk mad for eleverne.
I dag modtog skolens køkken det økologiske spisemærke i guld.
"Det er meget vigtigt med succeshistorier som Strandgårdskolen, fordi de viser det gode eksempel og inspirerer andre ledere i skoler og kommuner til at gå samme vej. Så det er helt fortjent, at det økologiske spisemærke nu synliggør skolens flotte indsats og samtidig viser, at det er muligt at opnå en meget høj økologiandel indenfor begrænsede budgetter," siger Robert Lind, afdelingsleder i Fødevarestyrelsen, der administrerer spisemærket.
Skolens to kantineledere, Michelle Tofteng og Susanne Clausen, fik overrakt spisemærket i forbindelse med, at Økologisk Landsforening og Strandgårdskolen i dag afholdt fælles konference om skolemad.
Strandgårdskolen har på under et år formået at omlægge skolemaden fra stort set ingen økologi til mere end 90 procent økologi. Helt uden at ændre budgettet. Til gengæld har de ændret menuen, som er blevet en hel del sundere og grønnere.

"Vi bruger mange flere af sæsonens friske grøntsager, og så har vi erstattet en del af kødet i menuerne med protein fra linser og bønner. Derudover holder vi udgifterne nede ved at undgå spild og genanvende rester helt i tråd med den økologiske omtanke for miljø og klima," siger Michelle Tofteng, kantineleder på Strandgårdskolen.
Udover at servere sund, økologisk mad for eleverne, har skolen også lagt vægt på at inddrage viden om fødevarer og sundhed i undervisningen. Skolens 5. og 6. klasser hjælper i øjeblikket til i skolekøkkenet en dag om ugen, samtidig med at de har et tværfagligt undervisningsforløb om sundhed og økologi, hvor de blandt andet er på økologisk gårdbesøg.


Maden på Strandgårdsskolen

Den varme ret skifter hver uge mellem to dage med vegetarretter, to dage med kød på menuen og en dag med fisk, og da Strandgårdskolen er en heldagsskole, er der også sørget for hjemmebagt brød og frisk frugt om eftermiddagen. Derudover kan eleverne hver morgen komme forbi kantinen og få gratis havregrød eller cornflakes, så maverne er mætte og hovederne klar til at modtage dagens undervisning.

Publiceret 05 November 2010 16:45