Bongo Fondens formand Jakob Baggesen (tv) og Kasper Moliin (th), der blev den første modtager af kontant støtte fra fonden.

Bongo Fondens formand Jakob Baggesen (tv) og Kasper Moliin (th), der blev den første modtager af kontant støtte fra fonden.

Bongo Fonden støtter ung saxofonist

De første støttekroner fra Foreningen Bongo Fonden blev uddelt torsdag.

Den 21-årige altsaxofonist Kasper Moliin fra Nørre Dalby ved Borup, fik torsdag overrakt 5.000 kroner af Foreningen Bongo Fonden. Fonden er sat i verden for at støtte unge, lokale musiktalenter, og således blev den 21-årige Kasper Moliin første af mange lokale talenter, der støttes af den lokale og uafhængige støttefond. De 5.000 kroner gives som støtte til et igangværende ophold på Fridhems Folkhögskola i Sverige, hvor den unge saxofonist opholder sig den kommende tid, for at dyrke sit talent. Kasper Moliin gik på MGK i Køge fra 2007 til i år, og har blandt andet spillet på Roskilde Jazz Days og Copenhagen Jazz Festival. Efter sit ophold i Sverige, søger den talentfulde saxofonist ind på musikkonservatorier i København og andre europæiske byer.

Næste generation
I Bongo Fondens bestyrelse sidder blandt andre Otto Laust Hansen fra Køge Musikskole, Rasmus Schrøder fra TAPPERIET, Jens Peter Halborg fra Musikforeningen Bygningen, samt bassist Nicholas Findsen og Søren Rasted fra Aqua og Hej Matematik. Og i Bongo Fondens bestyrelse sender man de 5.000 kroner efter Kasper Moliin med begrundelsen, at den unge saxofonist ??er et stort talent, der udviser hårdt arbejde, og hele tiden søger at udvikle sin musik og sit talent?.
Bongo Fondens formand, Jakob Baggesen, overrakte checken til Kasper Moliin på Køge Torv, og ser frem til at uddele mange flere støttekroner i fremtiden.
? Vi har mange unge talenter hér i Køge-området, og Bongo Fonden ønsker at være med til at støtte dem, så næste generation af unge lokale musiktalenter også kan sparke døren ind til den danske musikscene. Nøjagtigt som medlemmerne af bandet ?BongoInstituttet? har gjort det. De er alle oprindeligt fra Køge-området, og er nu, hver for sig, en del af den etablerede danske musikscene. Som unge, var de samme tur igennem som de unge vi i dag ønsker at hjælpe på vej. Og hjælp og støtte er nødvendigt, for vejen er lang og hård, selv for det største talent?, siger Bongo Fondens formand Jakob Baggesen om hele idéen bag fonden.

Fakta
Sådan støtter du Bongo Fonden og dermed lokale musiktalenter
SMS ?bongo? til 1272, og du støtter Bongo Fonden med 50 kroner over din mobilregning.
Køb en ?BongoInstituttet? fan-tshirt for 150 kroner, og alle pengene går ubeskåret til fondens arbejde, da de flotte t-shirts er sponseret af Ergo Partner A/S i Køge.
(tshirts kan købes på TAPPERIET, på Teaterbygningen og i Spar Nord på Søndre Allé i Køge)
Bongo Fonden samarbejder naturligvis også med lokale virksomheder om støtte til fonden. Interesserede virksomheder kan kontakte fondens formand Jakob Baggesen på mail: thejbhorn 30 28 94 10.
Foreningen Bongo Fondens midler går ubeskåret til unge, lokale musiktalenter, der støttes kontant efter ansøgning eller indstilling. Det er bestyrelsen i Bongo Fonden der behandler og godkender støtte-ansøgninger- og indstillinger.
Yderligere info om Bongo Fonden finder du på facebook under ?Bongo Fonden?

Næste generation

I Bongo Fondens bestyrelse sidder blandt andre Otto Laust Hansen fra Køge Musikskole, Rasmus Schrøder fra Tapperiet, Jens Peter Halborg fra Musikforeningen Bygningen, samt bassist Nicholas Findsen og Søren Rasted fra Aqua og Hej Matematik. Og i Bongo Fondens bestyrelse sender man de 5.000 kroner efter Kasper Moliin med begrundelsen, at den unge saxofonist ??er et stort talent, der udviser hårdt arbejde, og hele tiden søger at udvikle sin musik og sit talent?.
Bongo Fondens formand, Jakob Baggesen, overrakte checken til Kasper Moliin på Køge Torv, og ser frem til at uddele mange flere støttekroner i fremtiden.
- Vi har mange unge talenter hér i Køge-området, og Bongo Fonden ønsker at være med til at støtte dem, så næste generation af unge lokale musiktalenter også kan sparke døren ind til den danske musikscene. Nøjagtigt som medlemmerne af bandet "BongoInstituttet" har gjort det. De er alle oprindeligt fra Køge-området, og er nu, hver for sig, en del af den etablerede danske musikscene. Som unge, var de samme tur igennem som de unge vi i dag ønsker at hjælpe på vej. Og hjælp og støtte er nødvendigt, for vejen er lang og hård, selv for det største talent, siger Bongo Fondens formand Jakob Baggesen om hele idéen bag fonden.

Publiceret 05 November 2010 19:00