Dai You Guo, Li Bao Qian og Xiang Wu Hsu byder velkommen i Køges nye asiatiske wokrestaurant. (Foto: JCJ)

Dai You Guo, Li Bao Qian og Xiang Wu Hsu byder velkommen i Køges nye asiatiske wokrestaurant. (Foto: JCJ)

Ny restaurant åbnet i Køge

Moderne asiatisk wokrestaurant har slået dørene op i Vestergade.

Af
Martin Rasmussen

Køgenserne har netop fået en ny valgmulighed, når frokosten eller middagen skal indtages et andet sted end ved hjemmets spisebord. I sidste uge åbnede en ny asiatisk wokrestaurant, som også har sushi på menukortet i Vestergade, og den tilbyder et meget bredt udvalg af lækre asiatiske retter.
Restaurant Wok er etableret i Vestergade 30A, hvor Yasmine Mode og Bolig tidligere lå, og med sin enkle og smagfulde indretning adskiller den sig markant fra manges billede af en typisk kinesisk restaurant.
En frise af sort-hvid fotografier pryder lokalets lange bagvæg, og motiverne er ikke tilfældigt valgt. De er således alle taget i og omkring en landsby i Kina - blot 30 kilometer fra hvor en af indehaverne, Xiang Wu Hsu, er født.
Han forklarer, at han også selv har designet de grå søjler, der står i restauranten som symboler for den kinesiske astrologikalenders 12-årige cyklus, mens en anden væg også er dækket af mindre sort-hvide stemningsbilleder.
- Jeg har arbejdet med design og indretning et helt år før åbningen i sidste uge, og det har blandt andet været vigtigt for mig, at det ikke skulle være farver og drager. Jeg kan godt lide en mere enkelt indretning, forklarer Xiang Wu Hsu, der gerne vil prøve at påvirke folks indtryk af kinesisk mad.
- Folk har et indtryk af, at kinesisk mad ofte er fastfood, men det er misvisende, og jeg vil gerne ændre det indtryk, siger han med henvisning til de mange lækre retter, som menukortet byder på. Her kan man udover det meget brede udvalg af wokretter i øvrigt også finde sushi, så der er noget for enhver smag i den nye restaurant.
Xiang Wu Hsu har været i restaurationsbranchen i 27 år, og han driver i forvejen en lignende restaurant i Gilleleje.
Find den nye restaurants menukort på hjemmesiden www.s-wok.dk .

Publiceret 05 November 2010 17:00