Stop fyringerne på sygehusene!

VELFÆRD : Nu betaler Danmark, de offentligt ansatte og patienterne for alvor prisen for Lars Løkke Rasmussens overbetaling af privathospitalerne og en helt forkert skattepolitik, hvor de rigeste fik de store skattelettelser, som Danmark ikke havde råd til.
2.900 stillinger skal nedlægges på sygehusene i 2011 og 2012. Det oplyser regionerne landet rundt, i en rundspørge foretaget af DR Nyheder. Dermed kan landets læger og sygeplejersker se frem til at skulle løbe stærkere i en i forvejen travl hverdag.
De mange fyringer får SF til at kalde sundhedsminister Bertel Haarder i samråd om, hvad regeringen vil gøre for at undgå alvorlige kvalitetsforringelser.
Fyringer fører til dårligere kvalitet og længere ventetider. En naturlig konsekvens af de mange fyringer er længere ventetid og et presset personale. Derfor kræver SF svar på, hvad regeringen vil gøre for at undgå, at patienterne kommer til at opleve dårligere kvalitet og længere ventetider.
SF vil stoppe de fyringer. Vi har ventelister og et personale, der mange steder er hårdt presset. Vi har ikke brug for færre ansatte på vores sygehuse – tværtimod!
”Men det er nødvendigt at spare på alle områder!” synes alle at sige i disse tider. Nej, det er ikke sådan verden hænger sammen!
Med ”En Fair Løsning” kan fyringer undgås og kvaliteten forbedres. SF har, sammen med Socialdemokraterne, fremlagt planen ”En Fair Løsning”, der skaffer midler til at give sundhedsvæsenet et løft, så fyringerne kan undgås og kvaliteten på blandt andet kræftbehandlingen kan forbedres.
En ny regering er nye løsninger og nye muligheder. Stop fyringerne på landets sygehuse!

Publiceret 05 November 2010 09:00