En af kunstnerne, der portrætteres, er tyske Anselm Reyle. Foto: Michael Mann

En af kunstnerne, der portrætteres, er tyske Anselm Reyle. Foto: Michael Mann

Arken rykker ind på biblioteket

Sattelit-station af museet på Ishøj Bibliotek

Den 12. november flytter en museumssatellit fra kunstmuseet Arken ind på Ishøj Bibliotek. Satellitten viser portrætfilm af nogle af tidens mest markante kunstnere, og giver borgerne mulighed for at møde kunsten i nye rammer.

På satelitstationen kan man se syv portrætfilm om kunstnerne John Bock, Elmgreen & Dragset, FOS, Katharina Grosse, Bharti Kher, Tal R og Anselm Reyle. Kunstnere har alle værker, der indgår i Arkens samling, og portrætfilmene viser historien bag deres kuns.

På Ishøj Bibliotek glæder bibliotekschef Hans Peter Rasmussen sig i høj grad over samarbejdet, som er til gavn for såvel borgere som de involverede kulturinstitutioner.

”Ishøj Bibliotek er stolt over at være et af de første biblioteker, der giver vores lånere en enestående visuel og sanselig oplevelse i et samarbejde med et moderne kunstmuseum som Arken. Der er rige perspektiver i, at kulturinstitutioner samarbejder om kunst- og kulturoplevelser til borgerne, og på Ishøj Bibliotek passer en Museumssatellit glimrende ind i den nyindretning, som biblioteket netop gennemlever med nye og fleksible rum. For selvfølgelig kan et bibliotek også formidle en kunstoplevelse til sine gæster, der er ud over det, man almindeligvis forbinder med at gå på biblioteket,” siger bibliotekschef Hans Peter Rasmussen.

Arkens museumssatellit indvies på Ishøj Bibliotek fredag 12. november kl. 15.00. De syv portrætfilm er produceret i samarbejde med Danmarks Radio og vil blive vist på DR K i løbet af vinteren og på DR’s nye kunstsite.

Publiceret 08 November 2010 13:22