Ørnereden er rolig, når kampene er gået på vingerne. Det skyldes i meget høj grad manden til venstre, Carsten Nielsen fra Klik Security og hans folk plus mandet til højre, Allan Hallin Pedersen, sikkerhedschef hos FCR, og hans korps af frivillige vagter.

Ørnereden er rolig, når kampene er gået på vingerne. Det skyldes i meget høj grad manden til venstre, Carsten Nielsen fra Klik Security og hans folk plus mandet til højre, Allan Hallin Pedersen, sikkerhedschef hos FCR, og hans korps af frivillige vagter.

De sikrer trygheden på stadion

Romerlys på Roskilde Stadion er en saga blot siden professionelle vagter fra Klik Security sbegyndte at supplere FCRs frivillige i orange veste

Af
Jeppe Olsen

Det er den stille sikkerhed, som gør det trygt at gå til fodbold i Roskilde Idrætspark. Selv før under og efter en kamp som søndagens slag mod Næstved, hvor opmærksomheden var skærpet blandt de 19 vagter, var der ikke bare skyggen af adrenalin og antræk til uro uden på deres orange veste.
Synlighed og signalværdi er de vigtigste værktøjer. Plus aktivitet i kraft af en række nedslag i tilskuernes tasker.
- Vi har sikret en anelse mere i dag. Set efter i flere tasker og lommer end ellers, fordi en FCR-tilskuer tændte romerlys forrige fredag mod Køge på Herfølge Stadion.
- Desuden havde Næstved en baneløber i seneste hjemmekamp, forklarede Allan Hallin Pedersen, da de 725 tilskuere var sluset ind til FCRs tredje sidste kamp før vinterpausen.

Fire professionelle vagter

Han er sikkerhedschef på stadion i Rådmandshaven i Roskilde og råder over 15 frivillige i sin stab. Til opgaven er yderligere hyret fire professionelle vagter fra Klik Security.
Et tilag, FCR satte ind efter en fatal 2. divisionskamp mod LFA for tre sæsoner siden. Talrige romerlys lage et røgtæppe over banen, og episoden kostede en bøde til hjemmebaneklubben for ikke at have beslaglagt krudtet i indgangen.
- Det er generelt meget sikkert og problemfrit at være fodboldtilskuer i Roskilde Idrætspark. Det er faktisk ret specielt, at det er så godt, vurderer Carsten Nielsen, operationschef hos Klik Security.

Dåseøl og flaskevand

Torben Nielsen er en af firmaets vagter med talrige opgaver i Ørnereden.
- Vi ser næsten ikke andet end forsøg på at smule en dåseøl ind. Om sommeren konfiskerer vi lidt mere, fordi mange tror, de kan tage vandflasker med ind, fortæller vagten.
Allan Hallin Pedersen følger en nøje procedure, der begynder 10 dage før en hjemmekamp.
- Det første er dialog med DBU gennem et fast skema og dialog med min kollega hos udeholdet. De ved, hvem og hvad man eventuelt skal være opmærksom på.
- Før selve kampen har vi en breafing (et orienterings-møde, red.) for alle dagens vagter for lige at få alt omkring placeringerne helt på plads.
Allan Hallin Pedersen har lagt en stor indsats i at få kontakten til FCRs fanklub Fraktion 4000 op at køre. At det er lykkes, ser han selv som en vigtig forklaring på, at trygheden er i top under FCRs kampe.

Plusser og minusser

Carsten Nielsen, operationschef hos Klik Security om sin værste oplevelse i Ørnereden: - Da FCR fik besøg af LFA første gang efter romerlys-kampen. Der kom otte tilskuere dernede fra. Resten turde ikke. Det var en falliterklæring for det, jeg har med at gøre. Allan Hallin Pedersen om sin bedste oplevelse som sikkerhedschef hos FCR : - Hjemmekampen mod Horsens i sidste sæson. Deres fans var utrolig negative, fordi de havde forstået, at de intet måtte og nærmets ikke var velkommen. -På vej ud af sadion var bøtten vendt, og de kom og sagde tak for en god oplevelse.

Publiceret 08 November 2010 11:45