(Arkivfoto: JCJ).

(Arkivfoto: JCJ).

Vold mellem to grupper i Køge

Uddrag af døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politikreds for tidsrummet fra fredag den 5. november kl. 07.00 til mandag den 8. november kl. 07.00.

Søndag formiddag kl. 11.05 fik politiet anmeldelse om slagsmål på Vordingborgvej i Køge, hvor to grupper unge var oppe og slås. Èn af de unge, en 15-årig dreng fra Køge fik slag og spark under tumulten, og kom senere til Køge politistation for at anmelde vold.
Politiet vil nu prøve at finde hoved og hale i sagen.
Indbrud i villa – Bjæverskov .
Fredag formiddag kl. 09.57 modtog politiet anmeldelse fra Ringstedvej i Bjæverskov, hvor der mellem fredag kl. 00.00 og kl. 06.00 var indbrud. En havedør brudt op ved underboring. Beboerne sov på første sal under indbruddet, men har ikke hørt noget. Der er tilsyneladende intet stjålet.
Blufærdighedskrænkelse – Ringsted .
Kl. 10.15 fik politiet en anmeldelse om blufærdighedskrænkelse, der fandt sted på Ringsted Station tirsdag kl. 19.20.  En ca. 25-årig mand havde kontaktet to 14-årige piger på Vestervej og spurgt, om de ville danse for ham, hvilket pigerne havde afslået.
På en bænk ved stationen tog den 25-årige på en af de 14-årige piger. Gerningsmanden beskrives som ca. 25 år, 170-175 cm høj, lyst krøllet hår iført grøn/blå stribet poloshirt, cowboybukser.
Oplysninger til lokalpolitiet i Ringsted på tlf. 114.
Forsøg på salg af billigt værktøj – Rødvig, Stevns .
Fredag kl. 10.55 blev en mand på en adresse ved Rødvig tilbudt meget billigt værktøj i form af boremaskine m.v. af mærkerne Makita og Bosch af en mand, der kørte i en blå indregistreret Volvo.
Prisen var langt under den normale pris, og anmelderen følte sig overbevist om, at der var tale om tyvekoster, og derfor ville han naturligvis ikke købe noget, men i stedet ringede anmelderen til politiet.
Det lykkedes ikke politiet at finde frem til manden, der beskrives som ca. 35 år, muligt af tyrkisk afstamning, 170 cm høj, tæt bygget, kort mørkt hår, fuldskæg.
Anholdelse – Greve .
Fredag kl. 11.40 anholdt politiet en formentlig rumænsk statsborger, der stod ved Bilka og solgte et blad. Pågældende havde et falsk identitetskort på sig, og han blev derfor anholdt, da han formentlig ikke var lovligt i landet.
Politiet undersøger nu sagen nærmere og indtil da bliver han tilbageholdt efter udlændingeloven i 3x24 timer med henblik på at finde ud af, hvem han rent faktisk er.
Forsøg på tyveri – Mosede, Greve .
Fredag middag kl. 11.52 modtog politiet en lidt speciel anmeldelse fra Mosede kirke, hvor man på et tidspunkt mellem søndag 31. oktober og tirsdag 2. november har gravet en rododendron op ved kirken. Imidlertid har man opgivet at stjæle planten, da den tilsyneladende var for stor til at have en pose, som man havde medbragt til tyveriet. Posen og plante efterladt på stedet.
Hærværk eller forsøg på tyveri – Gundested, Lejre .
Fredag kl. 14.38 fik politiet anmeldelse fra Gundested Camping ved Lejre, hvor der var brudt op til frem campingvogne, hvilket er sket torsdag mellem kl. 13.30 og kl. 14.33. Politiet undersøger nu sagen nærmere.
Hærværk – Avnstrup, Lejre .
Kl. 16.01 kørte politiet til Avnstrupvej i Lejre, hvor en 23-årig udlænding øjensynligt var blevet vred over, at han ikke kunne få eneværelse. Det førte til, at han knuste møbler, døre, fladskærme m.v. for i alt fald 50.000 kr. efter politiets skøn. Den 23-årige blev anholdt og sigtet for hærværket. Han blev kørt til en anden institution i løbet af aftenen.
Færdselsuheld – Solrød .
Fredag kl. 20.21 kørte en 34-årig mand fra Korsør ad Køge Bugt Motorvejen mod syd, og ved Solrød mistede han herredømmet over bilen, der rullede rundt og havnede ude på marken. Den 34-årige kom heldigvis ikke til skade. Han var påvirket af spiritus og blev derfor sigtet for spirituskørsel.
Forsøg på røveri mod person – Greve .
Fredag kl. 22.36 blev en 17-årig dreng udsat for røveri i Heimdals Kvarter i Greve, hvor han netop var sat af en arbejdskollega. Den 17-årige mærkede et slag i nakken og faldt om på asfalten. Muligvis var han kortvarig bevidstløs.
Han bemærkede tre drenge, der forsøgte at rive sin jakke fra ham. De forsvandt fra stedet uden at stjæle noget.
Gerningsmændene beskrives som drenge, 13-20 år, talte arabisk, den ene med hvid jakke og de to andre med sorte jakker. De kørte fra stedet på en knallert.
Lokalpolitiet Karlslunde hører meget gerne fra vidner til sagen. Ring på tlf. 114.
Fund af håndgranat – Greve .
Fredag kl. 23.24 fandt en mand en håndgranat under en bænk ved en legeplads ved Agerhuset i Greve. Han rørte ikke håndgranaten men tilkaldte politiet, der sørgede for, at militæret hentede den. Der var tale om en ægte håndgranat dog uden detonator.
Snyd med køre/hviletid bestemmelser Greve .
Fredag aften kl. 23.15 standsede politiet på Køge Bugt Motorvej en hollandsk indregistreret lastbil, hvor impulsgiveren, der holder kontrol med kørehviletid bestemmelser, var sat ud af funktion.
Det kostede en bøde på 30.000 kr. samt sagsomkostninger for 2.500 kr. Lastbilen bliver tilbageholdt indtil bøden er betalt, hvorefter bilen igen udleveres til det hollandske firma.
Uro – Hvalsø, Lejre .
Natten til lørdag kl. 01.58 blev en kvinde væltet omkuld af en mand på Hovedgaden i Hvalsø, og politiet anholdt kl. 02.45 en 41-årig mand fra Hvalsø, der blev truffet på sin adresse, hvor politiet fandt frem til ham ved efterforskning på stedet.
Den 41-årige var selv kommet til skade, idet han var blevet overfaldet efter den 41-åriges overfald på kvinden, og han havde bl.a. brækket næsen. Den 41-årige blev løsladt efter sigtelse for vold, og politiet forsøger nu at få hoved og hale i sagen.
Ordensbekendtgørelsen – Ringsted .
En 32-årig mand fra Tølløse blev natten til lørdag sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han generede politiet og opførte sig provokerende i forbindelse med ophold på Jernbanegade.
Spirituskørsel – Køge .
Kl. 04.00 anholdt en hundepatrulje en 44-årig mand fra Karlslunde, der kørte bil på Lyngvej i Køge. Han var påvirket og fik udtaget en blodprøve, før han igen blev løsladt.
Uro – Greve .
Lørdag morgen kl. 05.35 kørte politiet til Q 8 på Mosede Strandvej i Greve, hvor to meget berusede kunder ikke kunne finde ud af forlade forretningen. Politiet anholdt en 19-årig mand fra Karlslunde, der fik en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.
Færdselsuheld – Køge .
Lørdag kl. 15.50 kom en 33-årig mand fra Ringsted galt af sted på Køge Bugt Motorvejen, da han i sin personbil med påkoblet trailer kørte i østlig retning. Af ukendte årsager kom bilen i slinger og endte i grøften. Den 33-årige slap heldigvis fra uheldet uden skader.
Uro i bussen – Roskilde .
Lørdag kl. 17.14 anmeldte Arriva, at der var en højrøstet kvinde i bussen, som var på Vindeboder. Politiet kørte til stedet, hvor man traf en 41-årig kvinde, som havde råbt i bussen. Politiet kunne ikke umiddelbart få en forklaring af den 41-årige, som ikke skønnedes beruset. Da politiet mente, at hun kunne klare sig selv, blev hun bortvist.
Forsøg på indbrud – Køge .
Lørdag kl. 17.54 anmeldte et vidne, at han netop havde set en mand i færd med at bryde et vindue op i en villa på Egebækvænge i Køge. Da vidnet råbte op, forsvandt indbrudstyven i løb mod Humlebækvej. Vidnet så kort tid efter en mørk personbil køre fra på Nylandsvej mod syd. Det er muligvis flugtbilen.
Tyven beskrives som 20-25 år, 175-180 cm høj, spinkel af bygning, iført mørkt tøj og mørk tophue. Han bar en rygsæk.
Lokalpolitiet i Køge vil meget gerne tale med vidner, der har oplysninger i sagen. Ring 114.
Færdselsuheld – spirituskørsel – Lille-Skensved .
Lørdag aften kl. 18.38 kørte en 49-årig mand fra Køges opland i en personbil ad Egedesvej. Han ville samle en cd op, som lå i bunden af bilen.
Dette bevirkede, at han mistede herredømmet over bilen, som kørte ud i rabatten og ramte et træ. Den 49-årig kom ikke til skade ved sammenstødet, men politiet skønnede ham spirituspåvirket. Han blev anholdt og måtte aflevere en blodprøve. Efter afhøringen blev den sigtede løsladt.
Brand i bil – Bjæverskov .
Lørdag kl. 19.42 kørte politiet og brandvæsenet til p-pladsen ved Vester Ringvej i Bjæverskov, hvor der var ild i en personbil. Brandvæsenet fik slukket ilden i bilen.
Den var dog en skrotbil, der stod på en trailer. Politiet ved ikke, hvordan der gik ild i bilen, så sagen bliver undersøgt nærmere.
Spyt mod en togfører – Hvalsø, Lejre .
Lørdag aften kl. 23.17 anmeldte en 42-årig mandlig togfører, at han på Hvalsø station var blevet spyttet i ansigtet af en mand. Togføreren var inden togets ankomst til Hvalsø station blevet advaret af en kollega på et andet tog mod tre mænd, som stod på stationen.
De tre mænd havde opført sig uordentligt i toget, og var blevet sat af i Hvalsø. Forurettede nægtede derfor de tre mænd adgang til toget, hvilket fik én af dem til at spytte forurettede i ansigtet. Spytteren og en mere af mændene gik fra stedet, mens den tredje blev tilbage til politiet kom.
Han blev kørt til sit opholdssted i asylcenteret i Vipperød, hvor hans identitet blev bekræftet. Samme sted kunne man fortælle, hvem de to øvrige var.
Politiet vil afhøre alle tre om sagen for at finde frem til den spyttende mand. Han vil blive sigtet for overtrædelse af straffeloven.
Brand i bil – Køge .
Natten til søndag kl. 02.38 måtte politiet og brandvæsenet køre til Fasanvej i Køge, hvor der var ild i en bil. Brandvæsenet fik slukket branden, men politiet ved ikke, hvorfor den brændte, så sagen bliver undersøgt nøjere.
Vold – Roskilde .
Søndag morgen kl. 03.38 anmeldte en mand, at han på Havnevej ved gasværket var blevet kontaktet af en 27-årig mand fra Polen, der bad ham tilkalde politiet.
Til politiet fortalte polakken, at han var hjemløs og havde taget ophold i et grønt område på Havnevej. Her var han blevet slået af en mand, som havde jagtet ham omkring med en kæp.
Endvidere havde manden smidt forurettedes tasker og cykel i en sø. Politiet kunne kort tid efter anholde en 27-årig mand fra Roskilde.
Han erkendte at have forsøgt at smide den forurettede bort, men nægtede at have slået ham. Den 27-årige blev sigtet for vold.
Uorden – Greve .
Søndag morgen kl. 04.58 bad en mand fra Greve om politiets assistance, idet en familiefest havde udviklet sig helt forkert. Flere festdeltagere var kommet op og slås.
Politiet kom til stedet og fik sammen med øvrige festdeltagere, talt parterne til ro. Ingen anholdte.
Berusede mænd til ulempe – Køge .
Søndag morgen kl. 08.15 ringede en kvinde til politiet og oplyste, at der på en bænk på Bådehavnen i Køge sad fire fulde mænd og råbte efter forbipasserende. Det fandt kvinden meget generende. Da politiet kom til stedet kort efter, var mændene dog klogelig forsvundet.
Færdselsuheld – Lellinge .
Søndag kl. 09.30 kørte en 48-årig mand fra Letland i en personbil ad Ringstedvej mod øst. Imod ham kom en ukendt personbil, som efter den 48-åriges udsagn slingrede en del.
Da de to biler passerede hinanden, ramte den ukendte personbil den 48-åriges bil. Det bevirkede, at den 48-årige kørte i grøften, mens føreren af den ukendte bil blot fortsatte sin kørsel uden at give sig til kende. Den 48-årige kom ikke til skade ved uheldet.
Lokalpolitiet i Køge vil gerne tale med vidner til uheldet. Ring 114.
Ordensbekendtgørelsen – Roskilde .
Søndag kl. 11.22 blev politiet kaldt til Køgevej ud for nr. 41, hvor en 26-årig mand havde generet flere forbipasserende. Da politiet kom frem blev den 26-årige meget aggressiv, og det blev nødvendigt for patruljen at passivisere ham med peberspray. Han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.
Søloven – spiritussejlads – Roskilde .
Søndag aften kl. 20.50 anmeldte Søværnets Operative Kommando (SOK), at redningsberedskabet var på vej ind i Jyllinge havn fra Roskilde Fjord med fire mænd, som tidligere var grundstødt i en 32 fods båd.
De fire mænd var berusede. Redningsberedskabet havde sikret båden, de var grundstødt i. Politiet mødte de fire mænd, da de nåede havn, og en 53-årig mand fra Slangerup erkendte, at han havde været fører af båden.
Da han blev skønnet spirituspåvirket, blev han anholdt, og der blev udtaget en blodprøve af ham. Han blev løsladt efter afhøringen. En analyse af blodprøven vil vise, om der var mere en 0,5 promille spiritus i blodet.
Brandundersøgelse – Solrød .
Søndag kl. 21.11 kørte politiet og brandvæsenet til et offentligt toilet ved Solrød Station, hvor der var stukket ild i en stak aviser. Væggene blev brandskadet. Politiet undersøger sagen nærmere.
Ballade i forretning – Karlslunde .
Søndag aften kl. 22.15 anmeldte McDonald’s på Motelvej i Karlslunde, at tre berusede unge mænd lavede ballade i restauranten. Politiet traf tre mænd på 18, 19 og 22 år fra Nakskov, som straks blev bortvist fra stedet.
Tyveri af benzin – Greve .
Natten til mandag kl. 00.23 blev politiet kaldt til Klyngen i Greve, hvor vidner så tre mænd stå og rode ved bilerne. Da politiet kørte frem mod P-pladsen, så man to mænd ved bilerne.

De flygtede imidlertid fra stedet, da de så politibilen. Politiet ledte forgæves efter dem, men de var som sunket i jorden. Mændene havde hugget hul i benzintanken på en bil, hvorefter benzinen løb ud i en spand på jorden. Politiet undersøger sagen.
pm

Publiceret 08 November 2010 12:00