Den afgående direktør for Teknisk Skole, Per Lykke Christensen, sammen med sin hustru Doris, der har hjulpet ham gennem den svære tid. (Foto: Per Rudkjøbing)

Den afgående direktør for Teknisk Skole, Per Lykke Christensen, sammen med sin hustru Doris, der har hjulpet ham gennem den svære tid. (Foto: Per Rudkjøbing)

Jeg havde aldrig klaret det uden Doris

Lammet Per Lykke holdt gribende og vittig afskedstale på Teknisk Skole

Af
Af Torben Kristensen

- Jeg havde aldrig klaret mig gennem det her, uden min kone Doris og resten af familien.
Sådan konkluderede den afgående direktør på Teknisk Skole i Roskilde, Per Lykke Christensen, ved sin velbesøgte og bevægende afskeds-reception.
Mens gaverne, især med vin, efterhånden fyldte godt op, fik han mange pæne ord med på vejen om sine evner til at uddelegere, så skolen har kunnet følge med udviklingen.
Bl.a. fra borgmester Poul Lindor Nielsen, skolens formand, Johnny Damsted, formand for fagforeningen Blik & Rør, samt tidligere byrådsmedlem Jan Hjorth, som nu er fagforeningsleder for de ansatte på tekniske skoler.

Jeg brækkede nakken

Men højdepunktet i den gribende afsked kom, da Per Lykke, der nu er bundet til rullestolen, selv fik ordet – og hele forsamlingen tav:
- Ja, jeg er lam fra skuldrene og ned efter. Eksperterne siger, det ikke bliver meget bedre. Som mange af jer ved, skete ulykken, da jeg skulle hænge et billede op hjemme og var klatret op på en høj stige.
- Så tabte jeg et søm – og ville række ud efter det med den ene hånd, mens jeg havde billedet og hammeren i den anden.
- Det skal man ikke gøre. Jeg faldt ned og brækkede nakken.

Trækker vejret med maven

Hensynsløst og ærligt berettede den afgående direktør, der kun kan hviske ind i en forstærkende mikrofon, om alle sine oplevelser, siden ulykken for et halvt år siden ændrede hans liv totalt.
- Jeg har været vant til at kunne gøre, hvad der passede mig. Nu kan jeg ikke en gang spise eller tørre mig bagi.
- Jeg har næsten ingen stemme tilbage, og jeg kan kun trække vejret med maven. Men alligevel vil jeg nu kaste mig over en ny tilværelse, mens jeg glæder mig til at se byggeriet af den nye skole her.
- Tak for 22 fantastiske år, sluttede Per Lykke.

tk@roskildeavis.dk

Publiceret 10 November 2010 03:00