Ugen før en dreng satte ild til genbrugsbutikken var der på samme sted bag genbrugsbutikken sat ild til nogle sko.

Ugen før en dreng satte ild til genbrugsbutikken var der på samme sted bag genbrugsbutikken sat ild til nogle sko.

Nok er nok - og for meget i Lystrup

Selv om det går godt er hærværk og kriminalitet stadig til stor gene i Lystrup

Af
Af Mogens Greve

Udmeldingen er, at der i dag er færre problemer med unge i Lystrup, end der var for ti år siden. Det betyder dog ikke, at alt ånder fred og idyl - de få som der er problemer med skaber nemlig større problemer end tidligere.

En anden virkelighed
Klubleder i Fritids- og ungdomsklubben, Jan Frederiksen, og Palle ”enøje” Hansen, ansat i Byggeren, siger samstemmende, at problemet ofte er, at der sker meget, og at folk ved meget.
”De undlader bare at melde det videre.”
At kriminelle forhold ikke anmeldes betyder også, at virkeligheden sagtens kan være en anden end det flotte billede som tegnes af statistikken.

Også ild ugen før
Formand for den nu brændte genbrugsbutik, Arne Pedersen, siger, at området bag butikken gennem lang tid har været et samlingssted for unge, uden at det gav væsentlige problemer.
”Men det er blevet værre hen over sommeren, og vi har blandt andet overvejet videoovervågning,” fortæller Arne Pedersen.

Kun cirka fem timer før en dreng satte ild til genbrugsbutikken, sendte vicevært Bendix Poulsen søndag 31. oktober en mail til genbrugsbutikkens bestyrelse om de tiltagende problemer med flokken af unge ved butikken.
Og i genbrugsbutikkens dagbog har en frivillig skrevet, at der søndagen inden branden var sat ild til nogle sko bag genbrugsbutikken.

Mere ild
Da der i starten af oktober blev begået hærværk ved Tøj & Gaveboxen af fem unge, viser videoovervågningen, at de unge også forsøgt at tænde ild - efter sigende den samme gruppe unge som ved genbrugsbutikken.

Bekymrede
Da Kometen i Lystrup brændte i 2005, vidste mange i byen, hvem der stod bag branden, før politiet opklarede sagen.
Det var en dreng som ikke færre end fem gange tidligere var meldt til de sociale myndigheder for ildspåsættelser rundt om i byen - og alligevel kunne fortsætte uden at nogen greb ind.
Lokalavisen har snakket med flere i Lystrup som i dag er bekymrede for, hvad den lille gruppe af de mest utilpassede unge i Lystrup denne gang får lov at lave, før nogen griber ind.

null

Publiceret 15 November 2010 06:00