(Arkivfoto).

(Arkivfoto).

Indbrud blev starten på hidsig politijagt

Politiet vil gerne høre fra vidner til indbrud i pizzeria i Lejre natten til tirsdag

Natten til tirsdag kl. 01.30 fik politiet anmeldelse om indbrud i pizzeriaet på Blæsenborgvej i Lejre. To mænd brød en dør op, og gik ind i forretningen. Det vides ikke, om de fik noget udbytte, men de kørte fra stedet i en VW Golf, der viste sig at være stjålet.
Et vidne så det hele og kunne beskrive mændene og bilen for politiet.
På Ledreborg Allé fik politiet kontakt med bilen med de to mænd. De ville dog ikke tale med politiet, så de satte farten op til ca. 130 km/t og passerede et avisbud med kun 1,5 meters afstand.
I krydset Lindenborgvej – Ringstedvej kørte bilen frem mod rødt lys og i den modsatte vognbane. Bilen fortsatte ad Ringstedvej i den forkerte vognbane og direkte mod en taxa, der kom i modsatte retning. Taxachaufføren måtte undvige ud i rabatten for ikke at blive ramt.
I Roskilde by fortsatte føreren af flugtbilen sit vilde ridt over for rødt lys flere gange og i krydset Ringstedgade – Øster Ringvej mistede han herredømmet over bilen, som skred sidelæns 20-30 meter på cykelstien. Der var heldigvis ingen cyklister.
Da bilen nåede Jernbanegade blev hastigheden sat ned, og da den forfølgende fører af politibilen kunne se, at der ikke var andre trafikanter i nærheden, og derfor ingen fare for andre, valgte man at påkøre flugtbilen, så den skred ud, hvorefter man kunne spærre for den videre kørsel.
To mænd på 18 år fra henholdsvis Greve og Karlslunde blev anholdt.
De sidder pt. anholdt, mens politiet undersøger, om de har flere indbrud på samvittigheden.
Foreløbigt er de sigtet for overtrædelse af straffe- og færdselsloven. Politiets juristvagt vil vurdere sagen, og om mændene skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.
Lokalpolitiet vil gerne tale med avisbuddet, der var på Ledreborg Alle og med taxachaufføren, der måtte undvige flugtbilen på Ringstedvej.
Politiet vil også gerne tale med vidner, der har set de to mænd og bilen i Lejre eller andre steder. Ring til politiet på tlf. 114.
pm

Publiceret 16 November 2010 10:45