Må ikke reklamere for Mormorordning i daginstitutionerne

Færre og færre bruger Mormorordningen - men organisationen må ikke reklamere for sig selv i vuggestuer og børnehaver - ¿princip at vi ikke henviser til private organisationer¿, siger Hvidovre Kommune

140 forældre i Hvidovre får besøg af en ¿mormor¿, de ikke er i familie med, når tingene brænder på og de mangler en babysitter.

Af
ark

Mormorordningen er populær. For hvad gør man, når børnene er syge for 2. eller 3. dag i træk, arbejdet kalder, men bedsteforældrene bor alt for langt væk? De modne kvinder i Mormorordningen kan være løsningen - men noget tyder på, at forældrene i Hvidovre ikke ved, at ordningen eksisterer. I hvert fald er antallet af brugere faldet indenfor de seneste par år. Fra flere end 200 til nu 140 brugere. Mormorordningen ville gerne ¿reklamere¿ for sig selv i Hvidovres institutioner, hvor brugerne befinder sig. Men det må man ikke for Hvidovre Kommune, som heller ikke henviser til Mormorordningen fra deres hjemmeside. - Det synes vi selvfølgelig er ærgerligt. Vi ville gerne fortælle flere, at vi eksisterer, siger bestyrelsesmedlem Svend Jørgensen fra Mormorordningen. Han benytter selv en ¿bonusmormor¿, når familiens ældste pige på 4 år bliver syg. - Vi benytter vel ordningen i sammenlagt en uge om året. Det er praktisk, og betyder rigtig meget, da vores bedsteforældre ikke bor i nærheden. Så stresser vi ikke så meget over, at vores datter stadig er syg, når vi skal tilbage på arbejde. Og man kan tage på arbejde med god samvittighed og uden at sende et ¿halvraskt¿ barn i børnehave, siger Svend Jørgensen. Skal være godkendt af Folkeoplysningsudvalget Men Hvidovre Kommune vil ikke være medvirkende til at reklamere for Mormorordningen. Det er en principsag, siger socialdirektør Kit Claudi. - Vi reklamerer af princip ikke for private organisationer. For hvordan skal vi sortere i dem? Vi kan ikke støtte én frem for en anden. Det er vores principielle holdning, og den gælder i institutionerne såvel som på vores hjemmeside, siger socialdirektøren. Men I reklamerer jo for andre private organisationer på jeres hjemmeside (Eksempelvis AOF, Frihedens Bryggerlaug og Hvidovre Jazzklub -red.)? - De organisationer, vi omtaler på hvidovre.dk, er godkendt af Folkeoplysningsudvalget. Derfor henviser vi til dem på vores hjemmeside. Desuden er der også et medansvar, når man som kommune anbefaler en organisation. Vi skal kunne stå inde for, at den, der evt. passer et barn, også gør det ansvarligt... I kan vel ikke garantere, at et barn, der spiller fodbold i en fodboldklub, I omtaler på jeres hjemmeside, ikke kommer hjem med et brækket ben? - Nej, men det er nu engang grundholdningen, at vi ikke reklamerer for private organisationer, der ikke er godkendt af Folkeoplysningsudvalget, siger Kit Claudi, som henviser til, at en organisation må bruge de officielle kanaler som f.eks. annoncer i lokalavisen, hvis de vil gøre opmærksom på sig selv. Det koster 30 kr. i timen at få sine børn passet af en ¿mormor¿ fra Mormorordningen. I aftentimerne er taksterne højere. Mormødrene har tidligere udtalt, at de primært tager ud for Mormorordningen for at hjælpe familierne i en presset situation - ikke for at tjene penge. Vil man høre mere om Mormorordningen, kan man kontakte Overmormor Kirsten Baltzer Jepsen, tlf. 22 52 18 98.

Publiceret 16 November 2010 09:00