Socialdirektør Kit Claudi.

Socialdirektør Kit Claudi.

Vil eventuel nedlagt skole kunne huse børnehavebørn?

Hvis politikerne nedlægger Engstrandskolen, skal lokalerne bruges til andre formål. Hjemmepleje og ungecenter har været på tale - men hvad med en ny daginstitution?

Som Hvidovre Avis tidligere har beskrevet i adskillige artikler, er en drøm om en ny daginstitution i Hvidovre højt på socialforvaltningens ønskeliste.

Af
ark

Siden man var nødsaget til at lukke ¿Eventyrhuset¿ på Hvidborg få måneder efter, at dagtilbuddet var åbnet (grundet uforudsete udgifter - red. ), har socialforvaltningen været på udkig efter muligheder, der kan lette presset på pladsgarantien. Socialdirektør Kit Claudi har tidligere sagt til Hvidovre Avis, at et nybyggeri ikke er udelukket, og at man er på udkig efter egnede byggegrunde, alternativt egnede lokaler. Nu planlægger Skoleforvaltningen at nedlægge Engstrandskolen. Den 23. november skal kommunalbestyrelsen tage stilling til, hvorvidt Engstrandskolen skal lukke den 1. august 2011. I rapporten, hvori man anbefaler lukningen, skrives der, at Engstrandskolen anbefales lukket, bl.a. på grund af skolens indretning og hvorledes man efterfølgende er i stand til at bruge lokalerne til andre formål. Engstrandskolen er delt op i ¿fingre¿, der betyder, at skolen efterfølgende vil kunne bruges til mange forskellige formål. Hvidovre Avis har spurgt socialdirektør Kit Claudi om, hvorvidt hun har haft Engstrandskolen i tankerne i forvaltningens jagt på løsninger til at imødekomme pladsgarantien. Engstrandskolen virker umiddelbart som en oplagt mulighed, hvis man skal indrette en ny daginstitution. Dels grundet de afgrænsede lokaler og dels fordi, dagtilbuddet ¿Mælkebøtten¿ allerede har hjemme på Engstrandskolen? - Ja, det vil da være fuldstændig oplagt at bruge lokaler på Engstrandskolen til en ny daginstitution - såfremt det ikke er endnu mere oplagt at bruge pladsen til andre formål, siger socialdirektør Kit Claudi og henviser dermed til, at rapporten om skolestrukturen allerede nævner et ungecenter og hjemmeplejen som aftager af ledige lokaler. Socialdirektøren påpeger dog, at der ikke arbejdes på løsninger så længe, at det ikke politisk er besluttet, at Engstrandskolen skal nedlægges.

Publiceret 16 November 2010 09:00