Forvaltningen mødte vrede forældrene fra Engstrandskolen

Første møde mellem forældre og forvaltning om skolelukning

Stemningen var selvklart ikke den bedste, da Hvidovre Kommunes kulturdirektør Erik Pedersen og skolechef Ulla Blom Kristensen mandag aften mødtes med forældrene til elever på den lukningstruede Engstrandskolen.

Af
Kristina E. Young

Aftenen var blandt andet ment som et opklaringsmøde til, hvordan en flytning af børnene på Engstrandskolen kan gøres så skånsomt som muligt.
Men den fase var de mange fremmødte forældre tydeligt slet ikke parate til at høre om.
- Hvordan kan man kalde jeres arbejde for en rapport, når den er udarbejdet på 27 timer. Man kan ikke lave en rapport på så kort tid, så kald den hellere for et notat. Og så er det altså et notat, der berører over 40.000 mennesker og 2.000 børn, sagde Birger Bruun, der er far til to børn på Engstrandskolen.
Et andet punkt der fyldte meget på mødet var økonomien i forhold til at nedlægge Engstrandskolen. Mange forældre påpegede, at det ikke fremgår af skolestrukturrapporten, hvad det vil koste at flytte børnene fra Engstrandskolen til Dansborg og Frydenhøjskolen.
- Jeg er helt med på, at der skal bruges penge på Dansborgskolen og på trafiksikkerhed, men det er små udgifter i forhold til at bygge nyt på det her niveau, sagde Erik Pedersen og henviste til at Engstrandskolen er af en sådan stand, at den langt lettere kan bruges til andre formål end andre skoler i Hvidovre.
Mange forældre udtrykte på mødet desuden ønske om at komme i dialog med politikerne om den store skolelukningssag.
Læs mere om mødet i Hvidovre Avis på tirsdag.

Publiceret 18 November 2010 10:30