(Colourbox).

(Colourbox).

Historisk golfsamarbejde i Køge-området

Medlemmerne i de fire lokale klubber kan spille frit på alle fire baner i 2011 - mod et tillæg i kontingentet.

Golfklubberne i Køge-området har netop indgået aftale om at de fire klubbers medlemmer kan spille frit på alle fire baner i 2011 mod et tillæg i kontingentet.
De deltagende klubber er Golf Club Harekær, Køge Golf Klub, Skovbo Golfklub og Vallø Golfklub. Tilsammen repræsenterer de fire klubber over 4.000 medlemmer og ordningen, der er frivillig, tilbydes klubbernes fuldtidsmedlemmer.
- Der er tale om en unik ordning mellem de lokale golfklubber i Køge-området, der ligger samlet indenfor en radius af 10 kilometer. Ordningen skal medvirke til at skabe merværdi for klubbernes fuldtidsmedlemmer og fastholde dem i de lokale klubber, ligesom det er klubbernes håb, at de sammen bliver mere attraktive og på denne måde kan tiltrække flere nye golfspillere, fortæller golfmanager Helge Caspersen, Køge Golfklub.
Kampen om medlemmer i de danske golfklubber er intensiveret efter at Dansk Golf Union har indført fleksible medlemskaber som gældende fra den 1. januar 2011, samtidig med at der er kommet for mange golfbaner i forhold til antal spillere.
Således ligger der alene 10 golfbaner indenfor en afstand af 25 km fra Køge. Det er derfor vigtigt at udvikle samarbejder og medlemsformer, der kan fastholde og tiltrække nye medlemmer i klubberne.
- Fritspilsordningen er gældende fra den 1. april til den 31. oktober 2011 og alle fuldtidsmedlemmer i de 4 golfklubber kan deltage i ordningen mod et tillæg på kr. 1.000 i kontingentet. Prisen skal ses i forhold til 3-4 gange gæste greenfee. D.v.s. at den enkelte spiller nu kan spille så tit det ønskes og hvor det ønskes, og hvor der er plads på banerne hvis en af banerne er lukket på grund af matcher eller turneringer, så medlemmerne ikke kan komme ud og spille deres egen bane. Nu kan de blot vælge en af de andre baner. Det giver den optimale fleksibilitet, fastslår Helge Caspersen.
Økonomisk set fra klubbernes side omveksler de greenfee indtægter med den nævnte betaling på kr. 1.000 pr. deltagende medlem. Der er tale om en prøveordning i 2011, og det bliver således spændende at se hvordan medlemmerne i de 4 klubber tager imod tilbuddet, idet der forhåbentlig er tale om indledningen på et bæredygtigt samarbejde klubberne imellem.
pm

Publiceret 18 November 2010 11:00