(Colourbox).

(Colourbox).

Tricktyveri mod 90-årig kvinde i Strøby Egede

Uddrag af døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politikreds for tidsrummet fra onsdag den 17. november kl. 07.00 til torsdag den 18. november kl. 07.00.

Onsdag aften kl. 19.42 blev anmeldt om et tricktyveri på Ellehegnet i Strøby Egede, der fandt sted onsdag mellem kl. 16.00 og 16.30, hvor det bankede på døren.
Forurettede, en 90-årig kvinde, lukkede op og troede i første omgang, at det var hendes barnebarn.
Manden kom ind på stedet og låste efter sig. Forurettede kom ud på sin terrasse, og gerningsmanden forsvandt. Det vides ikke, hvad der er evt. er stjålet fra stedet.
Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra vidner. Ring på tlf. 114.
Ulovlig knallert – Hårlev .
Onsdag morgen kl. 07.47 kørte en 16-årig dreng på sin knallert ad Toftegårdsvej i Hårlev. Han blev kigget ud af landbetjenten, der konstaterede, at den unge mand havde meget travlt.
I alt fald kunne knallerten køre væsentlig mere end 30 km/t. Knallerten er nu til undersøgelse hos politiet.
Indbrud i fritidshuse – Hundige, Greve .
Onsdag kl. 09.34 modtog politiet anmeldelse om indbrud i fire huse i Hundige Haveforening, Engstien, hvilket er sket mellem mandag og onsdag. Fra et af  husene er stjålet en jakke. Der er tilsyneladende ikke stjålet noget fra de øvrige.
Muligt forsøg på tricktyverier – Ringsted .
Onsdag kl. 11.06 anmeldte en 65-årig kvinde, at det bankede på hendes dør i Fynsgade kl. 10.45 og at en kvinde stod uden for og ville ind. Hun oplyste, at hun kom fra hjemmeplejen. Kvinden talte meget dårligt dansk, og den 65-årige ville ikke lukke kvinden ind.
Omkring kl. 11.00 skete noget lignende på en adresse på Æblevej, hvor en kvinde mødte anmelderen, der netop kom hjem fra en indkøbstur. Kvinden ville ind på adressen, men det fik anmelderen afværget. Sidstnævnte anmelder er en 83-årig kvinde.
Kvinden var ca. 165 cm høj, 25-27 år, mellemlangt mørkt hår, talte dårligt dansk, bar navneskilt og kaldte sig Anastachia. Pågældende havde et sydlandsk udseende, mulig sigøjner.
Lokalpolitiet i Ringsted hører gerne fra vidner, der kan oplyse yderligere om kvinden. Det er politiets opfattelse, at de to anmelderen har afværget tyveri ved at sørge for ikke at lukke kvinden ind på deres adresser.
Hastighedskontrol – Holbækmotorvejen, Roskilde .
Færdselspolitiet var igen onsdag på Holbækmotorvejen ved vejarbejdet ved Roskilde for at foretage hastighedskontrol, der ikke mindst skal medvirke til at sikre forholdene for de folk, der arbejder med motorvejsbyggeriet.
Der blev målt mellem kl. 12.05 og kl. 13.45, og i dette tidsrum blev 28 trafikanter sigtet for at køre for hurtigt på strækningen, hvor der var hastighedsbegrænsning på 80 km/t.
En motorcyklist kørte 138 km/t, og da han blev standset af politiet af politiet blev han så arrig, så han smed sin styrthjelm på asfalten, så hjelmen gik i stykker.
Det medførte, at han måtte gå fra stedet, da han jo ikke havde en styrthjelm, der længere kunne anvendes. En hyrevogn var den hurtigste bilist ved dagens kontrol. Han blev målt til at køre 136 km/t.
Færdselspolitiet vil fortsat lave målinger på stedet, så hvis man vil sikre sig penge til julegaver, så kan det kraftigt anbefales at holde sig inden for den tilladte hastighed for økonomiens skyld og sikkerheden for de folk, der arbejder på stedet.
Dokumentfalsk – Roskilde .
Onsdag middag kl. 12.45 blev en 21-årig mand fra Rumænien anholdt og sigtet for dokumentfalsk på Hyrdehøj Bygade, hvor han stod og solgte bladet ”Hus Forbi”.
Den 21-årige havde et falsk Id-kort og var således ikke officiel sælger af bladet.
Den 21-årige sidder fortsat anholdt hos politiet, og der vil i dag blive taget stilling til, hvad der skal ske med den anholdte.
pm

Publiceret 18 November 2010 12:00