Køge Kyst-projektet skaber behov for etablering af en række nye parkeringspladser til erstatning for dem, der nedlægges i forbindelse med projektet.

Køge Kyst-projektet skaber behov for etablering af en række nye parkeringspladser til erstatning for dem, der nedlægges i forbindelse med projektet.

Behov for 500 nye p-pladser i Køge

Køge Kyst-projektet efterlader et stort behov for nye parkeringspladser i Køge - placeringen af disse er endnu uvis.

Af
Martin Rasmussen

parkering I forbindelse med Køge Kyst-projektet forsvinder et stort antal bynære parkeringspladser i Køge - formentlig omkring 500 ifølge en foreløbig vurdering - og det skaber et stort behov for alternative parkeringsmuligheder, hvis det ikke skal ramme beboere og butikker i bymidten hårdt. Det står klart efter et interessentmøde i forbindelse med arbejdet på en samlet parkeringsstrategi for Køge i denne uge, men foreløbig er der ikke nogen plan for, hvor erstatningspladserne skal placeres. - Når Køge Kyst går i gang, skal vi have løst de problemer, der opstår, når et antal parkeringspladser i den forbindelse bliver nedlagt, siger formanden for byrådets teknik- og miljøudvalg, Erling Larsen (S). Efter mødet i denne uge skal sagen behandles politisk i den kommende tid, og endnu tegner der sig ikke en klar løsningen på problemet. - Jeg kan ikke pege på en løsning nu, siger Erling Larsen, der også afviser at spekulere i nogen af de løsningsmuligheder, der kom på bordet ved "parkeringsmødet" i denne uge. I spil er eksempelvis et parkeringshus, der kunne placeres på forskellige lokationer, lige som forslaget om en parkeringskælder under Torvet også blev nævnt igen. Erling Larsen understreger dog, at han lægger vægt på, at løsningen findes i samarbejde med interessentgrupperne, som blandt andre tæller Køge Handelsstandsforening.

Publiceret 19 November 2010 09:00