Politikommissær Anders Pilegaard opfordrer til, at man tester sin bolig på www.stopindbrud.dk

Politikommissær Anders Pilegaard opfordrer til, at man tester sin bolig på www.stopindbrud.dk

Politiet udlodder indbrudstjek

Vind et indbrudstjek af din bolig med Københavns Vestegns Politi

Danskerne er ikke gode til at sikre deres boliger mod indbrud, og det er noget møg, når antallet af indbrud i de sidste år er steget. Men der kan heldigvis gøres noget for at sikre boligen bedre.

Af
key

- Mange interesserer sig først for forebyggelse, efter tyven har taget arvesmykkerne og barnets pc, skriver Københavns Vestegns Politi.
Politiet opfordrer derfor borgerne til at få sikret sig, at deres hjem er sikret bedst muligt inden indbrudstyven kommer forbi.
- Hvorfor vente? Vi ved, at der sker flere indbrud i juletiden, så det er klogt at få hjemmet tjekket nu, siger politikommissær Anders Pilegaard, leder af Kriminalpræventiv Sektion hos Københavns Vestegns Politi.


- Det er let at teste sin bolig, og ofte nemt at gøre det svært for en tyv. Små ændringer gør nemlig tit en stor forskel. Det kan være en anden lås, naboaftaler og undgå at lade værdier ligge frit fremme. Andre gange skal der mere til for at holde tyven væk – det er det, man bør undersøge, siger Anders Pilegaard.
www.stopindbrud.dk kan man hente inspiration til, hvordan man sikrer sit hjem.

Vind et indbrudstjek

For tiden kører Københavns Vestegns Politi en særlig målrettet indsats mod indbrud, hvor en stor gruppe politifolk arbejder fast på at gøre livet surt for tyveknægtene.

Som en del af indsatsen sætter Københavns Vestegns Politi med støtte fra Det Kriminalpræventive Råd nu fokus på, hvad borgerne selv kan gøre i boligen.
I forbindelse med indsatsen mod indbrud udlodder Københavns Vestegns Politi desuden i alt 11 personlige indbrudstjek af private hjem – ét tjek hos en borger i hver kommune i politikredsen.

- En politimand fra Kriminalpræventiv Sektion med ekspertise i indbrudssikring kommer hjem til vinderne og giver deres bolig et individuelt indbrudstjek og råd. Han kommer ud i uge 49 og 50 efter aftale med vinderne, skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse om indbrudstjekket.

Ønsker man at deltage i lodtrækningen, skal man sende en mail til indbrudstjek@dkr.dk eller et brev til Københavns Vestegns Politi, Birkelundsvej 2, 2620 Albertslund. Skriv ”indbrudstjek” i mailens emnefelt eller på konvolutten. Husk at oplyse navn, adresse og telefon.

Der trækkes lod onsdag den 1. december kl. 12.00, hvorefter vinderne kontaktes. Vindernavn og by offentliggøres på hjemmesiden www.politi.dk/vestegnen mandag den 6. december 2010.

Alle deltagere får gratis tilsendt brochuren ”Beskyt dig mod indbrud” fra Det Kriminalpræventive Råd med post.

Publiceret 19 November 2010 07:00