MadX ligger bedst i Roskilde, mener borgmester Poul Lindor Nielsen. Billedet er fra Slagteriskolen. (Arkivfoto: Erling J.)

MadX ligger bedst i Roskilde, mener borgmester Poul Lindor Nielsen. Billedet er fra Slagteriskolen. (Arkivfoto: Erling J.)

Borgmester:

Store chancer for MadX i Roskilde

Poul Lindor Nielsen vil mødes med fødevareminister Henrik Høegh

Af
Anette Gundlach

Borgmester Poul Lindor Nielsen mener, at Roskilde har store chancer for få madhuset MadX til byen. Han mener, at det er det bedste sted i landet for madhuset, men erkender også, at der kan nå at ske en masse uventet, så det ikke kommer til Roskilde alligevel.
Derfor har et samlet byråd skrevet til Fødevareminister Henrik Høegh, hvor det endnu engang opsummerer fordelene ved, at huset kommer til Roskilde. Borgmesteren forsøger også at få et møde med fødevareministeren inden den endelige beslutning bliver taget. Poul Lindor Nielsen regner med, at det sker om senest to uger.
- Det er vores sidste slag med halen, så har vi gjort alt, hvad vi kunne, siger borgmester Poul Lindor Nielsen.


Sagen kort
Der skal bygges et madhus i Danmark. Det skal være et en slags madeksperimentarium, derfor bliver det kaldt MadX. Roskilde har budt ind på at få madhuset til byen. Centret skal forske i at udvikle nye typer mad og uddanne faglærte, som kan lave den slags fødevarer. Flere andre lokale foretagender, for eksempel Musicon, Roskilde Festival og Dyrskuet er også tænkt som medspillere i et samarbejde med MadX. Sløret for hvor huset skal ligge bliver løftet i løbet af få uger.

Publiceret 19 November 2010 10:00