Fransk powerkomik i Ishøj Bio

Den franske mesterinstruktør, Jean-Pierre Jeunet, der stod bag ”Den fabelagtige Amélie fra Montmartre” er tilbage med endnu en forrygende film. Ishøj Bio viser ”Micmacs” fra den 18. november

Kunne du lide ”Den Fabelagtige Amélie fra Montmartre”, så er der god grund til at læne dig tilbage i sædet i Ishøj Bio, der viser endnu en film af den franske instruktør Jean-Pierre Jeunet. Denne gang er det krimikomedien ”Micmacs”, som du kan opleve fra den 18. til den 24. november.
I hovedrollen som Bazil ses én af Frankrigs mest populære komikere, Dany Boon, der på rørende vis hylder nogle af filmhistoriens største legender: Buster Keaton, Charlie Chaplin og såmænd vores egen Egon Olsen.

”Micmacs” handler om Bazil, der en sen aften sidder og nyder sin smøreost direkte fra folie og citerer replikker fra ”The Big Sleep". Her bliver han distraheret af et gadeskyderi og får en vildfaren kugle i hovedet. På operationsstuen slår kirurgen plat eller krone om Bazils fremtid. Skal kuglen ud, så Bazil bliver en grøntsag eller skal kuglen blive, så Bazil får et normalt liv dog med evig risiko for pludselig at falde død om?
Bazil bliver udskrevet fra hospitalet med kuglen i kraniet og er alene, arbejdsløs og husvild. Men en flok skæve eksistenser, der bor i en underjordisk skrotgrotte byder Bazil indenfor, og her møder han ikke blot hjertevarme men også en underfundig verden af containerguld, skraldekunst og andet godt krimskrams.

Hele klunserkollektivet tager Bazil til sig og adopterer sammen med ham et brændende ønske om hævn over den våbenindustri, der ikke bare har støbt kuglen i Bazils hoved, men som også producerede den landmine, der slog hans far ihjel.
Undergrundens genbrugshelte udtænker en fuldstændig genial plan, der én gang for alle skal udradere de kyniske våbenproducenter. En plan med globale efterdønninger.

”Micmacs” spilles i Ishøj Bio den 18. – 24. november klokken 16.30 og 19

Publiceret 20 November 2010 07:00