(Colourbox).

(Colourbox).

To unge i alvorlig trafikulykke i Hellested

Uddrag af døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politikreds for tidsrummet fra fredag den 19. november kl. 07.00 til mandag den 22. november kl. 07.00.

Lørdag morgen kl. 06.38 opdagede en anmelder en bil, der på Hellestedvej og ikke så alt for godt ud. Forinden havde bilen ramt nogle træer langs vejen.
I bilen var en 16-årig dreng og en 15-årig dreng begge fra Store-Heddinge. Begge var bevidstløse, da anmelderen fandt bilen.
De havde tidligere på aftenen stjålet nøglerne til bilen og med den 16-årige som fører, var de kørt galt. Føreren var påvirket af spiritus og muligt også narkotika.
Den 15-åriges tilstand blev betegnet som kritisk, og han blev overført til Rigshospitalet. Sidste melding er, at hans tilstand er stabil.
Mistænkeligt forhold – Greve .
Kl. 10.02 kørte politiet til Hedager, hvor to personer forsøgte at komme ind i en villa. Der var for kort tid siden indbrud samme sted. Det lykkedes ikke politiet at finde frem til de to mænd, der beskrives som af anden etnisk oprindelse end dansk, med sorte hættetrøjer over hovedet.
Færdselsuheld – Osted.
Kl. 10.30 væltede en grisetransport bestående af en traktor og en vogn på Hovedvejen. Uheldet skyldes formentlig lidt for høj hastighed. Politiet kom tilfældigt forbi og konstaterede, at grisene ikke havde lidt overlast af uheldet. Traktor og vogn kom på ret køl igen og ingen kom til skade, hvilket man vel kan betegne som et svineheld….
Anholdelse – Roskilde .
Kl. 11.10 anholdt politiet en 47-årig mand på en adresse i Roskilde. Politiet fandt 32 gram hash fordelt på et-grams klumper, vægt og nogle kontanter. Den 47-årige blev sigtet for handel med narkotika. Han blev løsladt efter afhøring, og sagen vil senere blive behandlet i retten.
Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde – sag fra Lejre .
Fredag kl. 13.00 blev en 21-årig mand fra Roskilde fremstillet i grundlovsforhør, hvor han sigtes for røver mod Nordea, Kirke-Hyllinge, den 8. november. Den 21-årige blev fængslet til den 16. december..
Kørsel i frakendelsestiden – Roskilde .
Kl. 16.10 kørte en varebil ind på parkeringspladsen ved politistationen i Roskilde. En patruljevogn fra færdselsafdelingen bemærkede, at personen kørte lidt frisk og ikke blinkede korrekt, da han skulle dreje, og derfor blev manden kontaktet.
Det viste sig, at føreren af bilen, en 20-årig mand fra Rudkøbing, ikke havde kørekort. Det var nemlig frakendt ham. Alligevel kørte han bil, og så oven i købet lige ind i løvens hule…
Spirituskørsel – Karlslunde .
Kl. 16.55 anholdt politiet en 18-årig mand fra Vordingborg, der kørte på Karlslunde Rasteplads, hvor han blev kontaktet af politiet. Politiet konstaterede, at den 18-årige var påvirket, og derfor fik han udtaget en blodprøve og afhørt. Han havde heller ikke kørekort, så han blev derfor sigtet for at have kørt bil uden kørekort. Han blev løsladt kl. 17.40.
Narkopåvirket bilist – Karlslunde, Greve .
Fredag kl. 18.05 anholdt politiet en 49-årig bilist, der kørte på Karlslunde Rasteplads. Han var påvirket af narkotika/medicin, og derfor fik han udtaget en blodprøve, og han blev løsladt efter afhøring og sigtelse for overtrædelse af færdselsloven.
Spirituskørsel – Køge .
Fredag aften kl. 19.34 anholdt politiet en 21-årig mand fra Greve, der blev truffet kørende på Toldbodvej i Køge. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve og afhørt, før han igen blev løsladt.
Anholdelse – Greve .
Fredag aften kl. 22.30 anholdt specielgruppen fra Køge en 17-årig dreng fra Greve, der i Heimdals Kvarter råbte diverse ting og sager efter politiet. Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og løsladt senere på natten med en bøde.
Spirituskørsel – Roskilde .
Natten til lørdag kl. 00.45 anholdt politiet en 23-årig kvinde fra Borup, der blev truffet kørende i bil på Stændertorvet i Roskilde. Kvinden var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.
Nøgen søvngænger – Ringsted .
Lørdag morgen kl. 04.33 fik politiet anmeldelse om en nøgen mand, der gik rundt på Roskildevej ved Benløse. En Falckmand kom forbi og fik øje på den nøgne mand, der blev kørt til Falckstationen i Ringsted.
Politiet hentede den nøgne mand og fik han kørt hjem. Det viste sig, at der var tale om en 87-årig mand fra Ringsted, der gik i søvne. Politiet lagde pænt den ældre herre i seng.
Røveri mod person – Roskilde .
Lørdag morgen kl. 08.00 blev anmeldt om et røveriforhold, der fandt sted mellem kl. 05.45 og kl. 06.00, hvor en 23-årig mand fra Odense befandt sig på Roskilde station, hvor han ventede på toget til Odense. Han blev antastet af en gruppe unge, som truede ham til at udlevere kreditkort og Iphone.
Gerningsmændene beskrives som A dansk, mørkt kort hår, 20-25 år, alm. af bygning, 185 cm høj, iført mørk dunjakke, lyse jeans og hvide sko. B beskrives som dansk, 20-25 år, ranglet af bygning, 180 cm høj, iført sort hue, mørk dunjakke med pelskrave, mørke jeans og hvide sko, C 20-25 år, mørkt kort hår, alm. af bygning, 180-185 cm høj, iført mørkt tøj.
Lokalpolitiet i Roskilde hører meget gerne fra vidner til sagen. Ring på tlf. 114.
Tricktyveri – Ringsted .
Lørdag kl. 13.05 blev anmeldt om tyveri fra en lejlighed på Køgevej, hvor en kvinde kl. 12.30 kom ind i lejligheden og gav den 76-årig kvindelige beboer massage i nakken.
En anden person stjal smykker og formentlig også kontanter fra skuffer og skabe. Kvinden insisterede over for anmelderen, at hun kendte hende, og derfor blev hun lukket ind.
Kvinden beskrives som udenlandsk afstamning, men talte dansk, 160-165 cm høj, slank, mørk i huden, sort hår og iført sort tøj.
Politiet skal endnu en gang anbefale, specielt ældre mennesker, at man ikke lukker ukendte mennesker ind på sin adresse, hvis man ikke på forhånd har en aftale om, at der skal komme nogen.
Lokalpolitiet i Ringsted vil meget gerne høre fra vidner til sagen. Ring på tlf. 114.
Butikstyveri – Hundige, Greve .
Lørdag kl. 17.20 blev tre mænd tilbageholdt af centervagter i Waves i Hundige Storcenter. De blev fundet i besiddelse af tyvekoster i en bil, da politiet kom frem til stedet. De blev anholdt kl. 18.10 og sigtet for butikstyverier i City 2, Bilka Ishøj og Bilka i Hundige. De tre blev løsladt senere på aftenen, og sagen vil senere blive behandlet i retten.
Indbrud i villa – Havdrup .
Lørdag kl. 18.14 fik politiet en anmeldelse fra Fyrrevangen i Havdrup, hvor der mellem lørdag kl. 13.30 og kl. 18.00 var indbrud. Et vindue brudt op og fra stedet stjålet 5 stk. Arne Jacobsen stole.
Mistænkeligt forhold – Greve .
Kl. 23.40 kørte politiet til Krogårdsvej i Greve, hvor vidner havde bemærket en bil i en carport, der holdt med lys på. Inde på stedet gik en person rundt og lyste med en lygte. Det viste sig, at der var tale om en bil fra et vagtfirma, der var på tilsyn i området, og der var således tale om et helt legalt ærinde på stedet.
Anholdelse – Køge .
Natten til søndag kl. 03.10 anholdt politiet en 28-årig mand fra København, der på et værtshus på Nørregade i Køge generede politiet, der var på rutinekontrol på stedet. Den 28-årige følte trang til at kalde politiet for ting, som politiet ikke ønskede at blive kaldt, og derfor blev han anholdt og sigtet for overtrædelse af restaurationsloven. Han blev løsladt senere på natten med en bøde.
Ung bilist – Herfølge .
Natten til søndag kl. 03.33 standsede en hundepatrulje en bil på Vordingborgvej i Herfølge. Bilen blev ført af en 16-årig dreng fra Køge, der havde ”lånt” moderens bil for at køre en tur med et par kammerater. Moderen blev tilkaldt til stedet af politiet. Den 16-årige blev sigtet for at have ført bil uden kørekort.
Brandundersøgelse – anholdelse – Karlslunde .
Søndag kl. 09.53 kørte politiet og brandvæsenet til Egedal i Karlslunde, hvor der var ild i en cykelkælder. Ilden blev hurtigt slukket. Der skete let brand- og sodskade i rummet. Politiet fandt spor, der kunne indikere, at ilden var påsat.
Det blev bestyrket af, at en bil, der stod tæt på rummet, var overhældt med brandbare væsker. Ved efterforskning fandt politiet frem til en 18-årig mand fra Karlslunde, som mistænkes for brandstiftelse.
Han sidder p.t. anholdt og når han er blevet afhørt, vil politiets juristvagt vurdere, om han i formiddag skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.
Uorden – Greve .
Søndag eftermiddag kl. 14.58 måtte politiet en tur til et transportfirma på Germinivej. Her havde man problemer med en beruset 50-årig mandlig chauffør fra Litauen. Firmaet ønskede ikke længere hans tilstedeværelse. Politiet anholdt den 50-årige for at skabe ro. Da han var faldet ned, blev han på firmaets foranstaltning sendt hjem til Litauen med fly.
Graffitihærværk – Greve .
Søndag aften kl. 17.30 blev en kun 13-årig dreng fra Køge snuppet af DSB, mens han var ved at lave graffiti med en pen på Hundige station. Drengen indvilgede i at rengøre, det han havde lavet, så DSB havde ikke længere erstatningskrav. Drengen blev herefter overladt til forældrene.
Mistænkeligt forhold – Strøby Egede .
Søndag kl. 17.45 opdagede politiet en polsk registreret personbil med fire mænd i. Bilen blev standset og mændene og bilen blev checket. Der blev dog ikke fundet noget mistænkeligt, så de fik lov at køre videre.
Færdselsuheld – Ringsted .
Søndag aften kl. 17.57 kørte en 31-årig mand fra København i en personbil ad Vestmotorvejen. Efter en overhaling mistede han herredømmet over bilen, som skred ud i rabatten og rullede om på taget og endte på marken. Den 31-årige kom ikke til skade.
Brandundersøgelse – Havdrup .
Kl. 18.45 anmeldte en borger fra Havdrup, at to drenge netop havde sat ild til en avis i tunnelen ved Havdrup Centervej. Der skete ingen skade. Drengene var 12-14 år. Politiet ledte forgæves efter dem.
Spirituskørsel – Havdrup .
Søndag kl. 19.45 anholdt politiet på Nylukkevej i Havdrup en 23-årig mand fra Polen for spirituskørsel i en personbil. Han fik taget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.
Mistænkeligt forhold – Greve .
Kl. 21.47 anmeldte en villaejer på Stolpeager i Greve, at han netop havde set et mand, der luskede rundt i anmelders have. Da anmelder råbte efter manden, flygtede han fra stedet i retning mod Krogårdsskolen. Patruljen ledet forgæves efter manden.
pm

Publiceret 22 November 2010 12:00