Udlændingepolitikken er gået for vidt

Grænsen er nået for, hvor meget udlændingepolitikken kan strammes. Det er allerede gået for vidt.
Den seneste stramning af udlændingereglerne, som regeringen og Dansk Folkeparti blev enige om i forbindelse med finanslovsforhandlingerne i sidste uge, er overskredet.
Aftalen indeholder et pointsystem, der betyder, at der vil blive stillet krav om f.eks. uddannelse, erhvervserfaring og sproglige kompetencer til den udlænding, der vil bo i Danmark med sin danske ægtefælle.
Nu er man derude, hvor man sparker til nogen, der ligger ned. Danmark skal give dem, der kommer hertil, en ordentlig behandling. Det gør man ikke. Og med den nye aftale skaber regeringen flere tabere.
Regeringen vil gerne have dygtige udlændinge til Danmark, men det er ikke nødvendigvis dem, der har gået på et universitet. Der skal være plads til folk i begge ender af arbejdsmarkedet.
Derudover er jeg ved at være træt af, at al finanslov skal handle om udlændingepolitik. Den form for signalpolitik bryder jeg mig ikke om, og hvis det er prisen for at kunne føre en holdbar økonomisk politik, så er det ikke rimeligt.
De Konservative skal definere smertegrænsen og så være klar til at tage et valg på spørgsmålet, fordi det her er simpelthen for uacceptabelt. Der skal selvfølgelig stilles krav, men ikke urimelige krav.

Publiceret 22 November 2010 15:30