En situation fra én af Ejbys kampe i Serie 2 i den netop afsluttede 2010 sæson. (Privatfoto).

En situation fra én af Ejbys kampe i Serie 2 i den netop afsluttede 2010 sæson. (Privatfoto).

Ejby IF Fodbold fortsætter arbejdet

Fortsat store ambitioner i klubben.

Endnu et år er snart gået i Ejby IF Fodbold, og udviklings-projektet i klubben kører flot videre. Et projekt som handler om at få 1. holdet og 2. holdet op i rækkerne, men som også handler om socialt ansvar i Køge Kommune og i lokalområdet Ejby.
Ejby IF Fodbold har i de sidste år fulgt diverse målsætninger på netop de områder og mange under-områder er opstået og udviklet samtidig for at tingene kan lykkes.

Der er også kommet en større og større opbakning fra virksomhederne i de sidste par år og dette er absolut også med til at Ejby IF Fodbold nu er en velfungerende, sund og solid klub i Køge Kommune. Der har de sidste par år også været stor fokus på økonomien og klubben har et sundt regnskab hvor der ikke bliver brugt penge eller søsat projekter 'før tid' som der ikke er penge eller støtte til.
- Ting tager tid hvis en klub skal udvikles sundt, og så vi heller ikke glemmer nogen i vores udvikling. Det er dejligt at se hvordan seniorafdelingen har udviklet sig flot gennem årene via hårdt målrettet arbejde, og nu bliver vores fokus i højere grad også rettet mod vores ungdomsafdeling hvor jeg også gerne vil have hævet vores niveau nu, siger sportschef Jan B. Larsen.

- Vi har i de sidste tre-fire år fået en ung seniorafdeling med masser af kvalitet i op at stå, og en seniorafdeling som heldigvis, hvad vi hører rundt omkring, er blevet attraktiv at spille i. Klubbens ´grønne tråd´ er at ungdomsafdelingen selvfølgelig skal være fødekæde til bl.a. seniorafdelingens 1. hold og 2. hold som det vil være sig i enhver sund fodboldklub i Danmark. Dette kan vi fx ikke gøre uden at uddanne vores frivillige trænere på ungdomsniveau så de kan træne klubbens ungdomsspillere endnu bedre og den vej rundt også få inspiration til deres træning. Jeg synes der bliver gjort et fint stykke arbejde i vores ungdomsafdeling og egentlig handler det i første omgang om at vi skal have nogle glade unge mennesker til at rende rundt og spille fodbold i Ejby, men når dét så er på plads så kan vi jo lige så godt gøre vores bedste for at chancen for at en landsholdsspiller om en del år kommer fra Ejbys ungdomsafdeling den er tilstede. I vores klub er der ét billede af en spiller i landsholdets spillerdragt på ungdomsniveau og det er Mads Olsen (tidligere Ejby-spiller der pt spiller i Køge), og jeg kunne da rigtig godt tænke mig det bliver til flere, men dette kræver selvfølgelig noget arbejde og så noget talent selvfølgelig. Så vi må igang med at styrke vores arbejde i ungdomsafdelingen nu, siger Jan B. Larsen videre.

Ejby IF Fodbold har mange flere tiltag i støbeskeen i årene der kommer, og samarbejdet med Køge Kommune er også noget klubben gerne vil udvikle yderligere.
Der er i Køge Kommune ved at være en forståelse for Ejby IF Fodbolds niveau er kommet for at blive og hele tiden udvikles.
- Køge Kommune har vi været inde i en god dialog med, omkring de forhold vi tilbyder vores medlemmer at træne og spille kamp under, og efter sådan et år her med masser af fart på, flere nye idéer, udbedringer og projekter i det hele taget, så vil jeg gerne sige at Køge Kommune har fået en fin forståelse for vi at mener vores arbejde seriøst og at vores projekt ikke kun handler om at et "1. hold skal rykke højere op i rækkerne". Et projekt som vores stikker så meget dybere og handler mere om mennesker end 'bare fodbold', og det handler ikke om et enkelt fodboldhold i klubben eller en enkelt afdeling kun. Jeg håber meget på at vi i årene der kommer kan fortsætte dette positive og konstruktive samarbejde med kommunen, for uden kommunens forståelse for projektet kommer vi til at ramme loftet på et tidspunkt hvor vi som klub ikke kan gøre så meget mere på nogle specifikke områder. Områder som er særdeles vigtige, og jeg kan altså godt lide at være på forkant med en sådan udvikling og det ved kommunen vist godt, siger Jan B. Larsen.
- Kommunen har i år nok lige skulle sige et par gange til sig selv hvad pokker de dog har gang i derude i Ejby, siger Jan B. Larsen som afsluttende kommentar til dette.
- Det gode ved det hele er jo at et projekt som vores, som favner så bredt som det gør, det gavner også kommunen selv på en lang række områder så deres arbejde også bliver nemmere og kommunen fx også kan spare penge ved at vi tænker bare lidt anderledes end vi plejer. Derfor tøver jeg sjældent med at smide nogle idéer op over for kommunen. Vi aktiverer også vores unge mennesker i Køge Kommune og det er særdeles vigtigt. Jeg synes godt vi kan hjælpe hinanden for egentlig vil vi mange af de samme ting med vores arbejde i Køge Kommune.

Ejby IF's førsteholdstrup i efterårssæsonen 2010. (Privatfoto).

Ejby IF's førsteholdstrup i efterårssæsonen 2010. (Privatfoto).

Sportsligt

Sportschef Jan B. Larsen fungerer indtil videre også som 1. holdstræner i klubben indtil en trænerløsning er på plads til både 1. og 2. holdet. Jan B. Larsen tog over i sæsonens sidste tre kampe da Finn M. stoppede i klubben.
- Finn M's pludselige stop i klubben kom ikke så pludseligt for mig da jeg havde talt med Finn et stykke tid om det, og selv gode perioder har jo en ende så det var en meget flot og professionel beslutning Finn M. tog da vi talte sammen. Jeg fortsætter som 1. holdstræner indtil vi har fundet den eller de rette trænere til vores 1. og 2. holds fortsatte positive udvikling, og det har jeg heldigvis bestyrelsens opbakning til. Jeg har en assistent, Troels Johansen og to holdledere, Georg Andersen og Benjamin Thomsen, så vi har et rigtig godt team der, for de gør et super godt stykke arbejde for klubben. Desuden har jeg et par tiltag klar til spillerne til den nye sæson så det skal nok blive ekstra godt og interessant at spille fodbold hos os. Noget af dette hører selvfølgelig sammen med point og sejre på banen, siger Jan B. Larsen.

- Nej jeg er på ingen måde nervøs for at fungere som træner indtil videre for vi er en sund og solid klub og seniorafdeling. Vi er ikke en klub som er bundet op på en enkelt person eller en træner. Vi er en fodboldklub som sætter klubben og holdet over den enkelte spiller og i Ejby spiller vi FOR hinanden. Jeg har også spillet et ´par´ 1. holdskampe i årene der er gået så kender gamet, og jeg har været med til at skabe standarden i forbindelse med hvordan vi griber tingene an i Ejby, så seniorafdelingens 'grønne tråd' kender jeg fuldstændig. Spiller-kendskabet er også meget vigtigt og at udvikle holdet via den enkelte spillers udvikling er jo en spændende proces som træner. Jeg har fået en meget flot reaktion fra spillerne i sæsonens sidste tre kampe hvor vi bl.a slog det ubesejrede tophold i rækken med hele 3-0, og hvor spillerne virkelig viste at det handler om holdet og klubben frem for alt andet. Det var fantastisk at se. Dét grundlag er vigtigt at huske. Jeg har samtidig en fantastisk spillertrup så kan de to ting fortsætte med at gå hånd i hånd så bliver vi ikke sjove at spille imod, siger Jan B. Larsen.

Ejby IF Fodbold er en del af Ejby Idrætsforening som er startet tilbage i år 1906, og mon ikke fodboldafdelingen er et ganske godt eksempel på at visioner og socialt ansvar i Køge Kommune sagtens kan gå hånd i hånd i mange mange år.
- Kom og vær med - spillere, trænere, ledere, forældre, frivillige, virksomheder. Send mig gerne en mail via vores webside www.ejbyiffodbold.myfc.dk . Send mig en idé, giv mig/os ris eller ros, ja hjælp os med vores udvikling på den ene eller anden måde, slutter sportschefen.
pm

Publiceret 23 November 2010 16:15