KØBTE DE FØRSTE TRYKFRISKE JULEMÆRKER! På Hvidovre Rådhus købte borgmester Milton Graff Pedersen traditionen tro et sæt af det lokale julemærke af Bo Nielsen fra Lions Clubben.

KØBTE DE FØRSTE TRYKFRISKE JULEMÆRKER! På Hvidovre Rådhus købte borgmester Milton Graff Pedersen traditionen tro et sæt af det lokale julemærke af Bo Nielsen fra Lions Clubben.

Hvidovres eget julemærke udsendes for 32. gang

Motivet er bygningen i Hvidovregade, der både har været første skole, rådhus og politistation

- Årets lokale julemærke kan nu købes ca. 35 steder i Hvidovre, bl.a. i en række supermarkeder, banker, kiosker og andre butikker, og koster igen i år kun 20. kr. pr. ark med 25 mærker, fortæller Bo Nielsen fra Hvidovre Lions Club.

- Foruden julehjælpen til trængende familier står clubben bl.a. også for den traditionelle underholdningsdag på de fem lokale plejehjem. En del af overskuddet fra det lokale julemærke går traditionen tro også til julemærkehjemmet. Vort motto i Lions er som bekendt ¿Hver krone ind - hver krone ud!¿, - hos os er der ingen administrationsudgifter eller lønninger, og alt er på frivillig basis. - Det er 32. gang, vi udsender byens eget julemærke - i år med den gamle bygning i Hvidovregade, der både har været skole, rådhus og senest politistation, som motiv. Og vi håber, at mange vil sætte det på juleposten i år, slutter Bo Nielsen. Første skole i Hvidovre Om den gamle bygnings historie skriver museumsinspektør Poul Sverrild bl.a.: ¿Midt i Hvidovregade ligger den gamle skole i sin gamle have. Den historiske bygning rummede i de senere år dommer- og politimesterkontor, paskontor og kriminalpoliti og der var indgang fra Bytoften. Da bygningen var Hvidovres skole, kom eleverne ind fra Hvidovregade, gik op ad havegangen og mødte den dygtige, men skrappe lærer Jens Kristian Nielsen, der også boede på skolen. Skolen blev bygget i 1902 for de penge, Hvidovre fik fra København som erstatning for, at Vigerslev og Valby var blevet indlemmet i Københavns Kommune i 1901. Skolen erstattede den gamle Rytterskole ved Hvidovre kirke, der var blevet for lille. Med den nye skole fordoblede man antallet af klasseværelser fra ét til to, og få år efter blev der indrettet sylokale på loftet, hvor frk. Larsen regerede. Hun var lærer i Hvidovre i mere end 50 år. Da den næste Hvidovre-skole (Kettevejs-Sønderkærskolen) blev bygget i 1924, blev skolen i Hvidovregade indrettet til rådhus og kommunekontor, så den kommunale administration kunne flytte ud af sin treværelses lejlighed i ¿Lykkens Minde¿ ved det nuværende Hvidovre Torv. Bygningen blev trods tilbygninger efterhånden for lille til den voksende kommunale administration. Med opførelsen af det nuværende Hvidovre Rådhus, der blev indviet i 1955, blev den gamle skole kort efter til dommerkontor og hjemsted for kriminalpolitiet.

Publiceret 23 November 2010 09:00