Flere virksomheder vælger at marchere julesulet væk for at samle ind til børnene på Julemærkehjemmene.
(Arkivfoto: Erling J.)

Flere virksomheder vælger at marchere julesulet væk for at samle ind til børnene på Julemærkehjemmene. (Arkivfoto: Erling J.)

Virksomheder støtter Julemærkehjem

Flere virksomheder vælger at gå julesulet fra julefrokosterne væk ved at deltage i julemarchen, hvor der bliver samlet penge ind til børnene på Julemærkehjem. Julemærkemarchen starter fra Østervangsskolen, Astersvej 15 søndag 5. december. Her løber den 34. Julemærkemarch af staben. Det er en gåtur på fem eller ti kilometer. For mange virksomheder er det blevet en fast tradition, at der den første søndag i december skal gås Julemærkemarch. Sidste år gik ikke mindre end 22.000 deltagere Julemærkemarch. Det er en stigning på 2.000 deltagere i forhold til året før.

Største enkeltindsamling

Siden Julemærkemarchens start i 1977 har man samlet over 11,4 mio. kroner ind til de danske Julemærkehjem. Sidste år blev der travet ikke mindre end 875.000 kroner sammen til stor glæde for Julemærkehjemmene. Gennem årene er det blevet en tradition at Julemærkemarchen, udover det flotte beløb fra selve marchen, samler donationer ind til to af hjemmene. Sidste år var det Julemærkehjemmene Hobro og Skælskør, der blev betænkt med ikke mindre end 70.000 kroner. Pengene er blevet brugt til nye dyner, aflåste skabe til børnenes værdier og net til en multibane. Marchen starter mellem klokken 9 og 11. Man kan se en oversigt over samtlige startsteder og tidspunkter på www.julemaerkemarchen.dk. Ved tilmelding inden 15. november kan man spare 15 kroner på startkort med medalje.

Publiceret 23 November 2010 11:00