Tosic jubler over at have bragt Roskilde foran 1-0 mod Pontoise lørdag eftermiddag. Senere kunne han juble med hele holdet over den samlede sejr.

Tosic jubler over at have bragt Roskilde foran 1-0 mod Pontoise lørdag eftermiddag. Senere kunne han juble med hele holdet over den samlede sejr.

Batmændene bag fransk vask og strygning

Afgav kun fire sæt til Pontoise

Af
Jeppe Olsen

Batmændene bankede Pontoise tilbage til Frankrig med et brag lørdag eftermiddag. Kroaten Roko Tosic og veteranen Allan Bentsen måtte begge ud i fem-sæts gysere, inden de havde sikret deres sejre.
Finn Tugwell var derimod tæt på suveræn og vandt sin match 3-0. Endda over Pontois' højst rangerede spiller Mattenet, der er nummer 43 i verden og i efteråret nåede kvartfinalen ved det individuelle EM.
Tosic åbnede forestillingen i Roskilde-Hallerne for hjemmebane-holdet mod franskmændenes asiat Chiang. Kampen bølgede frem og tilbage, og i slutfasen havde Roskilde-spilleren ryggen mod muren.
Det lignede en gentagelse af den internationale sæsons hidtidige fusere, da Chiang ved 10-6 havde fire matchbolde på hånden.
Men kroaten vandt seks dueller på stribe og tog dermed sejren.

Forrygende Finn T

Det betød at Finn Tugwell som næste mand ved bordet havde et godt udgangspunkt at bygge videre på for holdet. Efter enkelte fejl i første fase vandt han et tæt første sæt med 11-9.
I andet sæt var danskeren med de skotske aner en tand mere sikker og vandt 11-8. Tredje sæt brugte Tugwell til at demonstrere noget nær opvisningsbordtennis og vinde 11-3.
- Jeg har aldrig mødt ham før, men jer har forberedt mig godt på ham, fortæller sejrsherren.
- Jeg skulle lige have styr på hans ekstremt skruede serv, og det brugte jeg første sæt på. Derefter gik det jo ret godt, lyder det i al beskedenhed fra Tugwell.
- Jeg kan slå mange af de aller bedste spillere, når jeg rammer mit topniveau. Det er ikke sket så tit for Roskilde i champions league, men det lykkedes i dag, og det var fedt.

Roskilde-holdets kinseser Hasse er god til at coache spillerne mellem sættene. Her rådgiver han kroaten Tosic,

Roskilde-holdets kinseser Hasse er god til at coache spillerne mellem sættene. Her rådgiver han kroaten Tosic,

Den gamle tog stikket hjem

Foran i holdkampen med 2-0 gik Allan Bentsen til bordet for Roskilde. Han kom hurtigt foan, men endte med at tabe første sæt.
Han fik dog vendt slaget til 2-1 føring, inden han efter fjerde sæt var indhentet ved 2-2 af Pontoise's Konnerth.
Femte sæt var tæt, men Bentsens rutine fornægtede sig ikke. Han har gennem sine mange år i sporten gjort det til lidt af et varemærke at vinde de lange kampe, når de står og vipper.
Han sikrede holdsejren på sin første matchbold og vandt i øvrigt sættet med 11-8. Derefter sagde han til Roskilde Avis:
- Vi har været så tæt på så mange gange i år. I dag er det så os, der har marginalerne på vores side. Det er fedt at vise, at vi kan.

Publiceret 27 November 2010 18:15