(Arkivfoto).

(Arkivfoto).

HB Køge fik vendt den negative spiral

Beretning fra HB Køge for det senese år i den nye lokale fodboldklub.

HB Køge A/S har i denne uge afholdt generalforsamling, og den udviste et negativt resultat på 3,9 millioner. Et utilfredsstillende resultat i HB Køges første leveår.
Det fortæller bestyrelsesformand Henrik N. Andersen:
- Vi havde budgetteret med et underskud på 2,3 millioner for at få etableret HB Køge med ny direktør, to nye sælgere og markedsføringsudgifter, men sponsorindtægterne svigtede. Vi havde forventet en forøgelse af sponsorindtægter på 20 %, men endte med at miste 20 % som følge af krisen i samfundet.
- Samtidig med det kom der store udgifter til stadion i form af sikkerhedskrav i forbindelse med at spille i Superligaen, fortæller formanden, der understreger at der naturligvis også var udgifter til oprykningsbonus og lønninger, men vil godt pointere at disse udgifter var indarbejdet i budgettet, hvorfor den sportslige sektor 100 % har overholdt deres forpligtigelser og budget, fortæller formanden.
- Vi kom ind i en negativ spiral. Forretningsdrivende i byen havde længe talt om fusion mellem byens to fodboldklubber, men da det endelig skete var krisen brudt åbent ud, og sammenholdt med de svigtende resultater i Superligaen og negative omtale var spiralen i gang. Heldigvis har vi igen kæmpet os ud af den negative spiral, og det er på sin plads at rose den sportslige sektor og spillerne for i anden halvdel af Superligaen og i denne halvsæson hele tiden at udvikle sig.
- Spiralen er vendt, og optimismen er tilbage. Sportslig optur betyder flere og flere på stadion, og mod Næstved havde vi 280 gæster i vore lounger, ligesom der på sponsorsiden er gang i rigtig mange ting. PriceWaterhouseCoopers og Nordea har i denne uge som landsdækkende virksomheder tegnet store sponsorater, og endnu en landsdækkende virksomhed er på banen i denne uge, fortæller Henrik N. Andersen, der ligesom resten af bestyrelsen og administrationen i HB Køge absolut ikke er gået på juleferie:
- Vi skal smede mens det er varmt, og så handler det om at bruge den positive spiral til at få den fornødne kapital til at genvinde kontraktstatus.
pm

Publiceret 27 November 2010 12:00