Mange fattige i Roskilde bliver af socialrådgiverne henvist til at søge julehjælp hos hjælpeorganisationer. Her er det folk fra Frelsens Hær, der gør klar til juleuddeling i 2009.

Mange fattige i Roskilde bliver af socialrådgiverne henvist til at søge julehjælp hos hjælpeorganisationer. Her er det folk fra Frelsens Hær, der gør klar til juleuddeling i 2009.

Socialrådgivere henviser fattige til julehjælp

Socialrådgiverne har i dag så få muligheder for at hjælpe Roskildes fattige, at de er tvunget til at henvise ramte til at søge julehjælp, siger regionsformand for socialrådgiverforeningen Majbrit Berlau

Af
Anette Gundlach

Socialrådgiverne har efterhånden så få muligheder for at hjælpe kommunens fattige, at mange af dem er begyndt at henvise de fattige til at søge om hjælp hos frivillige organisationer som Frelsens Hær og Børnenes Kontor, fortæller Majbritt Berlau, der er regionsformand i Socialrådgiverforeningen i Region Øst.
Det kan leder af Frelsens Hær Ingrid Oddershede nikke genkendende til. Hun modtager år for år flere og flere ansøgninger om julehjælp og andet fra fattige roskildensere, der enten er henvist af socialrådgivere, politi eller læger.
Majbrit Berlau langer hårdt ud efter regeringen, som hun mener er skyld i, at der bliver flere og flere fattige i Danmark, og at de bliver fattigere og fattigere.
- Presset på hjælpeorganisationerne bliver rigtig stort specielt her op til jul, fordi en henvisning til organisationerne er socialrådgivernes eneste mulighed for at hjælpe disse mennesker økonomisk, siger Majbrit Berlau. Hun mener, det er en grotesk og dyb kritisabel situation.

Udstødt af samfundet

- Vi har mennesker, der bliver udstødt af samfundet, fordi de og deres børn ikke har råd til at deltage i noget, heller ikke skoleudflugter og fødselsdage, hvilket betyder, at børnene er i stor risiko for at blive mobbet og holdt ude af fællesskabet. Familierne har værken råd til tandlæge, nyt tøj, sund mad eller til at noget går i stykker, siger formanden.
Hun mener ikke, at det hjælper at tvinge folk i arbejde ved at gøre dem så fattige, som mange er i dag.
- Det går ud over folk, der i forvejen er hårdt ramte som psykisk syge, voldsramte, folk med posttraumatisk stress og mange andre. Det er mennesker, der i forvejen er ude af stand til at arbejde, og som derfor ikke kan ændre på deres situation, siger Majbritt Berlau.

ag@roskildeavis.dk
Se bagsiden

Publiceret 27 November 2010 10:30