Kia Hansen. (Foto: JCJ).

Kia Hansen. (Foto: JCJ).

Bliver Kia Hansen Danmarks næste store svømmer?

Af
Af Stephanie Brondt Maskova Pedersen

PORTRÆT Kia Hansen, der i torsdags blev udnævnt til årets idrætsnavn i Køge kommune 2010, har svømmet siden dengang, hun startede til babysvømning, men er endnu ikke blevet træt af det. Hun drømmer om at blive Danmarks bedste svømmer og har allerede som kun 15-årig opnået store resultater, der taler for en god fremtid indenfor svømmeverdenen.
Kia Hansen går på en sportsskole (Hastrupskolen, Køge red.) og bruger omkring 20 timer om ugen på at træne. Derudover deltager hun ofte i turneringer og skal blandt andet til Det nordiske Juniormesterskab om tre uger, hvor hendes mål er at komme i finalen.
"Jeg synes ikke, man kan sige, at man har en sikker fremtid inden for en sportsgren, for det gælder hele tiden om at træne og holde sporten ved lige. Men som det ser ud lige nu, har jeg stærke planer om at fortsætte med svømningen, og så håber jeg på at nå rigtig langt".
Kia vil rigtig gerne på et gymnasium efter folkeskolen og frygter ikke de mange lektier og timer, som hun bliver nød til at bruge på skolen for at kunne følge med.
"Jeg har overhovedet ingen planer om at skrue ned for træningstimerne, når jeg forlader folkeskolen. Der er flere andre på mit hold, som går på gymnasiet, og de får alligevel tid til det hele. Jeg er sikker på, at jeg kan, hvis de kan! Men jeg vil ikke lægge skjul på, at det bliver hårdt og til tider meget stressende. Det kan dog ikke få mig til at skrue ned for min svømning, for det er det, der gør mig glad".
Efter sommerferien bliver Kia Hansen rykket op i seniorrækken og kan derfor ikke længere deltage i juniorturneringerne. Men det får hende ikke til at frygte, at modstanderne bliver ældre, og hun vil fortsætte kampen efter målet, der er med til at holde hendes motivation oppe.
"Mit helt store og realistiske mål er at deltage i OL i år 2016! Det vil virkelig være kæmpe stort. Hver gang jeg vinder noget, så føler jeg jo, at træningen ikke har været forgæves, og at jeg har opnået noget. Derfor vil OL være rigtig stort for mig!"
Da jeg spurgte Kia Hansen, om hvad hun har opgivet for sportens skyld, trillede der ikke en eneste tåre, og der lød heller ingen knækket stemme. Når man snakker med Kia om hendes svømning, er der ingen tvivl om, at det er hendes store passion, og at det er lysten, der driver hende. Hun føler sig ikke snydt for nogle af de ting, som en teenager uden 20 timers træning om ugen oplever, og ville ikke bytte sit liv med noget andet.
"Jeg føler virkelig ikke, at jeg har opgivet noget for svømningen. Det er selvfølgelig et faktum, at jeg ikke har så meget fritid som alle andre teenagere, men det betyder ikke så meget for mig. Faktisk så har jeg jo fritid, jeg har bare valgt at bruge den på svømningen, og det er at valg, som jeg er sikker på aldrig at ville fortryde".
Selvom Kia hvert år bruger omkring 1040 timer på træning, har hun ikke en eneste gang overvejet at stoppe. Der er meget og mange, der hjælper til med at holde Kias motivation i top altid. Blandt andet gør holdkammeraterne en stor del af arbejdet. Selvom Kia skal træne hårdt, har hun det godt i sine omgivelser, og det gør, at træningen ikke føles som surt arbejde.
Derudover sørger Køge Svømmeklub hele tiden for at forbedre træningsmulighederne, så træningen ikke bliver en kopi af sig selv hver dag. Desuden har Kia et godt træningsteam og glæder sig derfor næsten altid til dagens træning.

Publiceret 30 November 2010 15:30