Bestyrelsesformand i Køge Musikskole, Marianne Wessmann. (Pressefoto).

Bestyrelsesformand i Køge Musikskole, Marianne Wessmann. (Pressefoto).

Unge musiktalenter kommer til Køge

Sammen med København, Odense, Århus, Aalborg, Kolding og Holstebro skal Køge fremover danne ramme om et regionalt MGK-center. På Køge Musikskole samles ca. 100 talentfulde, musikalske unge.

For at styrke talentudviklingen og de lokale musikmiljøer placerede Statens Kunstråd i sidste uge ét af syv nye, regionale centre for de musikalske grundkurser i Køge. Det blev beslutningen, efter Musikudvalget havde behandlet de 13 indkomne ansøgninger.
– Det er en rigtig god nyhed for Køge. Det betyder konkret, at vores kulturliv bliver beriget med talentfulde, unge musikere inden for den klassiske og den rytmiske musik, som vil skabe masser af musikalske oplevelser for borgerne. Køge Kommune står i forvejen over for en utrolig spændende udvikling i kraft af blandt andet den nye infrastruktur omkring os og Køge-Kyst-projektet. Med det nye såkaldte MGK-center får vi nu også en stærkere kulturel profil, siger borgmester Marie Stærke.
MGK-eleverne vil stadig modtage undervisning rundt om i Region Sjælland, men hver tredje weekend vil de samles i Køge til koncerter, musikkonkurrencer, samspilsundervisning og lignende.

Gode resultater

Køge Musikskole har gennem de seneste 17 år tilbudt musikalsk grundkursus til de unge musikere, og beslutningen om at placere et center i Køge kommer ikke bag på Marianne Wessmann, bestyrelsesformand i Køge Musikskole:
– Jeg synes, at vi har rigtig meget at tilbyde i Køge. Vi har en lang tradition for og rigtigt gode erfaringer med vores talentudvikling. Det her vil betyde yderligere et løft, når vi kan tiltrække endnu flere, højt kvalificerede lærere. Samtidig vil det være en kilde til inspiration og udfordring for alle de musikinteresserede unge, vi i forvejen har i Køge. Det vil styrke de øvrige lag i vores talentudvikling, når de unge MGK-elever kommer med deres store dygtighed og engagement, siger Marianne Wessmann.
Ud over klassisk og rytmisk musik vil Køge Musikskole tilbyde studieretningerne folkemusik og lydlinje. Dertil knytter sig en række teoretiske fag, mens det også bliver muligt at tage bifag i klaver.

MGK til hele regionen

Køge Musikskoles opgave bliver desuden at levere undervisning i Rønne, Nykøbing F, og Slagelse. Det kan dog variere i forhold til, hvor interessen er størst.
– Det bliver en rigtig spændende opgave for Køge Musikskole. Vi får en central placering i det regionale musikliv og dermed også en stor forpligtelse over for dets udvikling. Og det er selvfølgelig et arbejde, vi glæder os rigtig meget til, pointerer Marianne Wessmann.
Som et eksempel på et tiltag, der kunne styrke den videre udvikling nævner Marianne Wessmann et 'musikcollege', hvor man altså kan kombinere musikundervisningen med en gymnasial uddannelse.
Det ventes, at strukturen med de nye MGK-centre vil få virkning fra sommeren 2011. Det er samtidig sikret, at de nuværende elever kan færdiggøre deres uddannelse under de gældende vilkår.
pm

Publiceret 30 November 2010 05:45